23948sdkhjf

Ikea Danmark fastholder omsætning

I et år præget af stigende priser, forsyningskrise, krig og eftervirkninger af coronapandemien fremviser Ikea et årsregnskab, der viser en stigning i omsætning i forhold til året før. I Ikea Danmark er omsætningen holdt på sidste års niveau.

- Jeg er stolt over, at vi formår at fastholde omsætningsniveauet. Når vi ser tilbage på året der gik, var det slet ikke en selvfølge, siger Filip Fischier, finansdirektør i Ikea Danmark, i en pressemeddelelse.

På verdensplan omsatte møbelgiganten for 44,6 milliarder euro - cirka 330 millioner kroner - i det skæve regnskabsår, der strækker sig frem til udgangen af august. Hos Ikea Danmark er omsætningen landet på 4,9 milliarder kroner.

Det viser regnskabstallene, der blev offentliggjort torsdag.

Omsætningen er dermed steget 6,5 procent sammenlignet med året inden.

Ser frem til flere butiksåbninger

Særligt genåbningen af coronaramte samfund verden over og dermed også gigantens fysiske butikker har været med til at løfte salget.

Butikssalget steg primært i Europa, hvor coronarestriktionerne var mest omfattende.

Han ser frem til det kommende år, hvor Ikeas tilstedeværelse i Danmark forstærkes med et varehus i København, som ventes at åbne i løbet af sommeren næste år.

- Vi går et spændende år i møde, hvor vi bliver endnu mere tilgængelige for de mange mennesker rundt omkring i hele landet, lyder det.

/ritzau/

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094