23948sdkhjf

Stor dansk butikskæde er blevet mindre klimabelastende - sådan gjorde de

Et øget fokus på plastik og engangsplastik har medført et fald i Søstrene Grenes CO2-udledning

13 procent. 

Så meget har butikskæden Søstrene Grene nedbragt sin samlede CO2-udledning med siden 2018. 

Det viser et nyligt offentliggjort klimaregnskab, som Søstrene Grene har udarbejdet sammen med virksomheden EnergySolution. 

Søstrene Grene og klimabelastning

- I klimaregnskabet har Søstrene Grene kortlagt udledningen af seks forskellige drivhusgasser såsom CO2, metan og lattergas. I stedet for at rapportere på alle seks drivhusgasser omregnes de alle til CO2 ved hjælp af begrebet CO2-ækvivalenter.

- I 2021/22 udledte Søstrene Grene 85.797 ton CO2-ækvivalenter. I 2018/19 var udledningen 98.563 ton. Det svarer til en reduktion på 13 %.

- I samme periode – fra 2018/19 til 2021/22 – har Søstrene Grene haft en vækst i omsætning på 19 %.

- Klimaregnskabet omhandler udledningen af CO2-ækvivalenter fra områder som indkøb af varer, transport fra leverandører til lager og videre til slutkunde, franchisebutikker, opvarmning af kontorer og andet.

Kilde: Søstrene Grene og EnergySolution

Det skriver Søstrene Grene i en pressemeddelelse. 

- Jeg er stolt af, at vi på trods af vækst i perioden formår at træffe beslutninger, der er med til at nedbringe vores CO2-udledning, siger Mikkel Grene, der er CEO og medejer af Søstrene Grene, i selvsamme pressemeddelelse. 

Det fremhæves blandt andet, at en udfasning af engangsplastik har medført, at Søstrene Grene har produceret 34 procent færre kilogram plast fra regnskabsåret 2018/19 frem til 2021/22. 

Mikkel Grene tilføjer dertil, at Søstrene Grene bestræber sig på at præsentere et sortiment i kædens butikker med et så begrænset klimaaftryk som muligt. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078