23948sdkhjf

Danskerne forventer at bruge færre penge på julegaver

Julegaveræset kan blive mindre i år sammenlignet med tidligere år, forudser analyseinstituttet Wilke

Energikrise og inflation har været varme emner omkring middagsbordet i efterhånden mange uger - og nu risikerer de stigende priser på både energi og fødevarer at få aktiv indflydelse på årets julegavehandel. 

Det skriver mediet DetailWatch

Ifølge mediet - som har fået udarbejdet en analyse af instituttet Wilke - svarer lidt over en fjerdedel af de adspurgte danskere, at de forventer at bruge "mindre" eller "meget mindre" på julegaver i år sammenlignet med sidste år. 

En stor del siger samtidig, at de forventer at bruge samme mængde som sidste år - men kun en lille procentdel forventer at bruge flere penge end sidste år. 

Louise Aggerstrøm er chefanalytiker ved Danske Bank, og hun mener, at påpasseligheden i den danske befolkning formentlig hænger sammen med førnævnte energikrise og inflation. 

- Man skal altid passe på, når man spørger ind til folks forbrug, og om de har tænkt sig at bruge mere eller mindre end sidste år, fordi det kan folk ikke huske. Så resultaterne er mere et udtryk for, hvordan folk oplever, at deres økonomi har det, siger hun til DetailWatch. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125