23948sdkhjf

Vild stigning i antallet af solgte autocampere

Autocampere er blevet enormt populære, viser tal fra Danmarks Statistik

En fordobling i antallet af overnatninger i autocampere siden juli sidste år og 122 procent flere solgte autocampere hen over de seneste to år. 

Autocampere er populære som sjældent set de seneste år, og hos Dansk Camping Union byder man den øgede mængde af autocampere velkommen. 

- Vi ser en stor stigning i antallet af gæster i autocampere. Generelt er campinglivet blomstret de senere år, men autocamperens popularitet er ikke til at komme udenom, og det er vi ved at indrette campingpladserne bedre til, siger Anne-Vibeke Isaksen i en pressemeddelelse. Hun er landsformand for Dansk Camping Union. 

Ifølge unionen er flere danskere tilmed på venteliste for at få en autocamper - så salget bevæger sig i en positiv retning. 

Hvad må man, og hvad må man ikke, med en autocamper?

- I en autocamper er det tilladt at raste på mange forskellige mindre pladser, men det er ikke tilladt at slå lejr. I praksis betyder det, at man kan parkere camperen og tage en lur, men at man ikke må rulle markisen ud eller tage havestole eller køkkengrej frem og lave en decideret lejr.

- Der er omkring 200 af de såkaldte stellplätze i Danmark, beregnet til autocampere, hvor man for få kroner eller ganske gratis kan holde og overnatte. 

- Dertil kommer omtrent 450 campingpladser i hele landet, hvoraf Dansk Camping Union ejer 20 og samarbejder med cirka 100 fordelspladser samt Pintrip, som er en oplevelsesguide for autocamperentusiaster, der byder på 300 værter i Danmark.

Kilde: Dansk Camping Union

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opgørelse: Så mange flere pakker kastede Black Friday og Cyber Monday af sig
Pressede forbrugere holdt på pengene Black Friday
Bornholm Spirits indgår partnerskab med stort handelsselskab
Magasin-direktør kigger tilbage: Sådan er det første år gået
Lektor: Sportmaster-lukninger kan være tegn på skidt tendens
Kæmpebøde drev jysk rugbrødsproducent til konkurs
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.126