23948sdkhjf

Pristjek: Så meget billigere er det at spise plantebaseret

Beepr.dk har netop gennemført en prissammenligning af de mest almindelige basisfødevarer i en animalsk version kontra i en plantebaseret version

Hvis du handler ind med pengepungen og ikke med dét for øje, om madvaren er plantebaseret eller ej, har virksomheden Beepr.dk netop lavet en prissammenligning af basisfødevarer, som viser, at det faktisk er billigere at spise plantebaseret sammenlignet med traditionelle fødevarer som mælk, smør, kød og kylling. 

Prisstigninger grundet energikrisen og inflation har spillet ind i prissammenligningen, skriver Beepr.dk i en pressemeddelelse. 

Sådan gjorde Beepr

- Beepr.dk har tjekket dagspriserne for basisfødevarer i en plantebaseret version fra Naturli’ brandet og sammenlignet prisen med samme kategori af fødevarer i en animalsk version – også inden for velkendte brands

- Pristjekket er foretaget i en række supermarkeder for de samme produkter 27. oktober 2022

Kilde: Beepr

- En typisk dansk familie, der bor i hus, oplever lige nu prisstigninger på over 30.000 kr. om året. Det gør ondt i mange husholdningsbudgetter. Samtidig er der mange, der tror, at det er dyrere at leve af plantebaserede basisfødevarer frem for de traditionelle animalske basisfødevarer. 

- Derfor er det godt nyt for forbrugerne og klimaet, at det faktisk er billigere at købe plantebaserede basisfødevarer end de animalske, siger Henrik Lund, der er CEO i Naturli'. 

- Vores ærinde er ikke at være smagsdommere, men at gøre opmærksom på fakta, der både er godt nyt for forbrugernes pengepung og klimaet. Det faktum, at de plantebaserede basisfødevarer rent faktisk er billigere end de traditionelle, plus en voksende bevidsthed om fødevarernes meget forskellige klimaaftryk, kommer til at rykke på den grønne omstilling omkring spisebordet, supplerer han. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Julens Jul er populær som aldrig før
Analysefirma bryder Black Friday ned: Disse varer var mest populære i detailhandlen
H&M fyrer 1500 ansatte og skal spare milliarder
Stor sportskæde lukker otte butikker
Bilka-hapsdog fik blodig udgang
Lokal købmand drukner i arbejde
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.172