23948sdkhjf

Legetøjskæde mærker til markant voksende Halloween-interesse

I dag mandag markeres halloween - både i oprindelseslandet USA, men også i Danmark har traditionen fundet fodfæste

Selvom halloween er en amerikansk tradition, har datoen 31. oktober alligevel også fundet sig en voksende plads i danskernes bevidsthed, når der denne mandag skal rasles med slikbøtterne og klædes ud til den store guldmedalje. 

Caroline Nyvang er traditionsforsker hos Det Kongelige Bibliotek, og hun understreger, at halloween - modsat andre amerikanske traditioner - i særlig grad har vundet indpas hos danskerne. 

- Mange danskere har en forestilling om, at vi ukritisk tager amerikanske traditioner til os, men det er langt fra sandt. Danskerne elsker traditioner, som samler folk i flokke, og valentinsdag - parforholdets mærkedag – samt mors og fars dag er for eksempel ikke rigtig slået an. Halloween derimod samler folk til sjov og ballade i nabolaget, siger hun i en pressemeddelelse. 

Også hos legetøjsvirksomheden Børnenes Kartel mærker man til en stigende interesse for halloween. Her har man helt konkret registreret et voksende salg af halloweenobjekter i den seneste tid. 

- Børnene går all in på udklædningen til halloween med kostumer, ansigtsmaling og midlertidige tatoveringer, og det gælder store som små. Når børnene finder gadgets eller udklædning, registrerer de for eksempel motivet af et skelet på trøjen uden at reflektere videre over det. Det handler om at imponere vennerne med de sjoveste påfund, siger Heidi Ritter, der er medejer i Børnenes Kartel. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078