23948sdkhjf

Returflasker står til at miste millioner

Regeringen planlægger at skære 64 mio. kr. ud af det danske returflaskesystem fra næste år og frem. Dansk Retursystem advarer om et drastisk fald i returprocenten.
Det danske system med flaskepant og aflevering af flasker og dåser er i øjeblikket kendt for at være verdens bedste. Ved at hive så mange millioner ud af budgettet, risikerer man, at returprocenten falder drastisk. Sådan advarer det non-profitte selskab Dansk Retursystem, der har eneret på at håndtere de danske flasker og dåser. Det skriver EPN.

- Hvis der skal spares et så stort beløb, er der en stor risiko for, at vores returprocent falder. Der kan simpelthen ikke spares så stort et beløb væk, uden at det kan mærkes, siger underdirektør Inge Fisker fra Dansk Retursystem.

Returprocenten er den andel af emballagen, som danskerne returnerer og får pant for. I 2010 blev returprocenterne opgjort til 89 for engangsemballager og 106 for genpåfyldelig emballage. Hvis du betaler pant for en flaske, men ikke afleverer den igen, bliver panten i dag givet videre til Dansk Retursystem, som så bruger pengene på at rydde op og forbedre retursystemet med. Og det er denne pulje regeringen planlægger at fjerne 64 millioner kroner af.

Dansk Retursystem frygter at konsekvensen vil være øget grænsehandel.

- Hvis de 64 millioner forsvinder, kan bryggerierne blive tvunget til at sætte prisen op, fordi pengene ikke længere er i systemet. Højere priser vil øge grænsehandlen, og det, ved vi, giver lavere returprocenter, fordi produkterne i udlandet sælges uden pant, kommenterer Inge Fisker ifølge EPN.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078