23948sdkhjf

Styrelse advarer danskere mod udenlandske tilbud på Black Friday

Nyt legetøj kan udgøre en risiko for børn, hvis ikke forældre har tjekket det inden brug, advarer styrelse

Hvis danskerne gerne vil svinge dankortet i forbindelse med den store handelsdag Black Friday, så kan det være en god idé at være påpasselig med de udenlandske tilbud.

Det skriver Sikkerhedsstyrelsen på Twitter.

- Med udsigt til Black Week og Black Friday vil tilbuddene vrimle på de udenlandske webshops. Men husk at have øje for, om tilbuddet er for godt til at være sandt, lyder det.

Som forbruger er man beskyttet af den danske købelov, hvis man laver en god handel via en dansk webshop.

Man er også godt sikret, hvis man finder et godt tilbud inden for EU's grænser.

Men man bør altså være ekstra opmærksom, hvis man vil handle med webshops uden for EU's grænser, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

- Du bør tjekke webshoppen for at sikre dig, at firmaet har oplyst navn, adresse telefonnummer og e-mail. Desuden bør du undersøge, om firmaet har et registreringsnummer, eller om navnet på indehaveren er oplyst.

- Hvis disse oplysninger ikke er tilgængelige, så køb varen et andet sted, lyder det.

Hvis man har købt et produkt fra en udenlandsk webshop, så kan det være en god idé at tjekke produktet, inden man tager det i brug. Det siger Kirstine Gottlieb, der er produktchef hos Sikkerhedsstyrelsen.

Det gælder eksempelvis, hvis man køber legetøj til sit barn.

- Når det handler om legetøj, er der en risiko for, at små dele kan løsrive sig fra eksempelvis en bamse.

- Det kan udvikle sig rigtig alvorligt, hvis et barn sluger en mindre del af et stykke legetøj, og det vil vi naturligvis gerne undgå, siger hun.

Med eksempelvis lange snore er der også en risiko, fordi de kan hænge fast i andre ting, når barnet leger, og de kan vikle sig rundt om barnets hals. Snore skal være kortere end 22 centimeter, lyder det.

Sikkerhedsstyrelsen, Twitter

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08