23948sdkhjf

Black Friday: Alt for mange glemmer den gode tone

Over halvdelen af de butiksansatte har oplevet krænkende adfærd fra kunder på tilbudsdage som Black Friday, viser en ny rundspørge. Helt uacceptabelt lyder det fra fagforeningen HK Handel

Årets store indkøbsdag Black Friday er ikke kun lig med gode tilbud til spotpriser. Stress, frustrationer og en ekstra kort lunte hos nogle kunderne er med til at gøre dagen til et mareridt for de butiksansatte.

Hele 56 procent af de ansatte i butikkerne har oplevet at blive talt grimt eller nedsættende af kunder i forbindelse med tilbudsdage som Black Friday. Det viser en rundspørge, som 122 af HK Handels medlemmer inden for butiksområdet har svaret på.

Ifølge Mette Høgh, der er formand for de butiksansattes fagforening HK Handel, er det helt uacceptabelt, at medarbejderne skal mødes med den opførsel.

- Selvom det er en hektisk dag som forbruger, skal det på ingen måde gå ud over de butiksansatte. Desværre sidder vi fast i en kedelig kultur, hvor kunder tror, at de har ret til at være ubehøvlede over for de ansatte. Det bliver vi simpelthen nødt til at gøre op med, siger hun.

Rundspørgen understøtter resultater, som også er påvist i tidligere undersøgelser fra bl.a. 2021.

Det er især nedværdigende kommentarer om deres intelligens, som de butiksansatte oplever at få fra kunder, viser den nye rundspørge.

- Det koster ingenting at være flink, så jeg vil virkelig opfordre kunderne til at tænke over, hvordan de opfører sig. Men arbejdsgiverne har også et ansvar for at klæde medarbejderne ordentligt på til konflikthåndtering og markere klart over for de kunder, der går over stregen, at det vil man ikke tolerere, siger Mette Høgh.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Julens Jul er populær som aldrig før
Analysefirma bryder Black Friday ned: Disse varer var mest populære i detailhandlen
H&M fyrer 1500 ansatte og skal spare milliarder
Stor sportskæde lukker otte butikker
Bilka-hapsdog fik blodig udgang
Lokal købmand drukner i arbejde
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.141