23948sdkhjf

Julefrokosten bliver dyrere i år

Tal fra Danmarks Statistik viser en væsentlig prisstigning på mange af de varer, vi køber i julen

Forbrugerne kan se frem til en dyrere julefrokost i år end tidligere, hvis de vil have det samme på bordet, som de plejer.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser blandt andet, at prisen på svinekød er steget med 10,8 procent i forhold til sidste år, og brød og smør er steget med henholdsvis 14,9 procent og 34,7 procent.

- Der er ikke nogen tvivl om, at hvis du gerne vil holde en jul, som du plejer, så skal du være indstillet på, at du ikke kan få det samme for pengene, siger Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank.

Hun fremhæver, at netop mange af de ting, vi køber meget af i december, er steget en del i pris.

- Hvis du ikke er opmærksom på, hvordan du bruger dine penge, og hvis du ikke er opmærksom på at gå efter tilbuddene eller måske købe flæskesteg frem for and, så vil du opleve, at der simpelthen står væsentligt færre penge på din konto, når julen er ovre, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Det er ikke kun, det der er på tallerkenen til julefrokosten, der er blevet dyrere. Det, der bliver hældt i glasset, er også steget i pris.

- Den stigende inflation har næsten ramt samtlige varegrupper inklusiv øl, vin og spiritus, så uanset hvad man vælger at hælde i glasset til julefrokosten, så vil regningen blive større nu end for et år siden, siger Christian Lindeskov, afdelingsleder i Danmarks Statistik, i en pressemeddelelse.

Selv om inflationen presser forbrugernes rådighedsbeløb, så peger Louise Aggerstrøm Hansen på, at inflationen har gjort forbrugerne mere opmærksomme på, hvordan de bruger pengene.

- Folk er bedre til at tjekke tilbudsaviser og finde det sted, hvor tingene er på tilbud. Det er de, når de skal købe dagligvarer, og det forventer jeg også, at folk vil være, når de skal købe julegaver, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye tal viser, hvad butikstyvene stjæler: Særligt én varegruppe stikker ud
PriceRunner: Sådan runder Cyber Monday tilbudsræset af
Discountkæde tester nyt område i nye butikker
Ny direktør for DSK: Han skal overtage efter John Wagner
Nets: Dette lærte vi af årets Black Friday
Andre Nordiske Medier
Food Supply DK
Leder IDAG
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.128