23948sdkhjf

Bilka giver overskudsvarer væk op til jul

Formålet er at sprede juleglæde hos hårdt ramte familier og enlige i en tid, der kan være svær

Julen er en tid med mange traditioner - træet, maden og gaverne. Men julen er også dyr og i år endnu mere end tidligere på grund af inflation og krise.

Og igen i år donerer Bilka i Skalborg overskudsmad og -varer til foreningen Nordjysk Fødevareoverskud, der hjælper udsatte familier.

Julen kan være forbundet med svære følelser, bekymringer og usikkerhed for de danskere, der kæmper økonomisk eller befinder sig i sårbare livssituationer. Og det er kun mere aktuelt i år, hvor de stigende leveomkostninger sætter mange økonomier under pres, skriver initiativtagerne i en pressemeddelelse:

Med donationerne håber Bilka på at kunne sprede juleglæde hos hårdt ramte familier og enlige i en svær tid.

Donationer er afgørende

Hos Nordjysk Fødevareoverskud bringer udsigten til at modtage og fordele overskudsvarerne stor glæde.

- Både til jul og resten af året er Bilkas donationer afgørende for, om vi har nok mad til alle de mennesker, der har brug for en håndsrækning, siger Frederik Boje, daglig leder i Nordjysk Fødevareoverskud.

- Det betyder, at modtagerne får mere frihed i deres økonomi, så der for eksempel kan være penge til, at børnene får en julekalender eller en gave. Det er fantastisk, at vi kan bidrage med en hjælpende hånd til dem, der har brug for det.

Hos Bilka Skalborg finder sektionschef Søren Brunsgaard stor mening i at være med til at gøre juletiden bedre hos en række udsatte danskere. Han har nemlig i fællesskab med sine ansatte valgt, at det netop er Nordjysk Fødevareoverskud, der skal modtage årets juledonation. Det kan være alt fra frugt, grønt og kød til juleslik, småkager og andre godter, der ikke kan nå at blive solgt inden julens lukkedage.

- Hvert år finder mine medarbejdere og jeg stor glæde i at kunne donere overskudsmad til lokale borgere, der mangler, siger han.

- Men det gælder særligt i år, hvor så mange familier er under økonomisk pres. Bilka Skalborg har et langt og udbytterigt samarbejde med Nordjysk Fødevareoverskud, og det gør os meget stolte, at vi i fællesskab kan gøre en forskel for lokalsamfundet og samtidig bekæmpe madspild.

Du finder mere information om uddelingen - der finder sted hos Nordjysk Fødevareoverskud 23. december klokken 16 - på deres hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173