23948sdkhjf

Aldi stopper - men andre discountbutikker er på vej

Hård kamp i dagligvarebranchen efter Aldi-farvel til Danmark

Læs originalartiklen på nordjyske.dk her

Kampen om dagligvarekunderne er fortsat benhård, selv om om den tyske discountkæde Aldi lukker i Danmark.

114 af Aldi-butikkerne overtages af Rema 1000, mens 59 andre Aldi-butikker drejer nøglen om.

Derudover forsøges yderligere 15 Aldi-butikker solgt til andre, heraf tre Aldi-butikker i Nordjylland.

Ifølge Aldi har de "indledt forhandlinger med andre aktører i dagligvarebranchen" om at overtage de 15 butikker.

Discountkæde vil udvide

En mulig køber kunne være dagligvarekoncernen Coop, som vil udvide sin discountkæde Coop365. Men om Coop vil overtage én eller flere af de tre nordjyske Aldi-butikker er fortsat uvist.

- Vi kigger på mulige Aldi-lejemål, men kan endnu ikke sige, hvilke vi eventuelt er interesserede i, oplyser informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop.

De tre nordjyske Aldi-butikker, der forsøges solgt, er Søndergade 31a i Aars, Skagensvej 100 i Hjørring og Broen 2 i Nykøbing Mors.

Farvel til Fakta

Coop har i forvejen tre Coop365-butikker i Hjørring og én i Nykøbing Mors, men ingen i Aars. Med udgangen af november lukkede Coop sin Fakta-butik på Markedsgade i Aars, og den butik bliver ikke genåbnet.

Coops Fakta-kæde er lukket ned, og langt de fleste Fakta-butikker er omdannet til Coop365-butikker - Coops nye discountkæde. Der findes lidt over 300 Coop 365-butikker i Danmark, og flere er på vej.

Planen er at åbne yderligere 22 Coop365-butikker i det kommende år. Men hvor og hvornår er endnu ikke oplyst.

Netto dominerer

Den største discountkæde i dagligvarebranchen herhjemme er Netto, der ejes af Salling Group. Der er knap 520 Netto-butikker i Danmark, men dominansen vil nu blive udfordret af Rema 1000-kæden, der med overtagelsen af 114 Aldi-butikker kommer op i nærheden af 500 butikker herhjemme.

Salling Group er - lige som Coop - tilbageholdende med at give detaljer om sine planer.

- Vi er godt tilfredse med de butikker og de placeringer, vi har, lyder det fra Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i Salling Group.

Kommunikationsdirektøren vil dog ikke helt afvise, at Salling Group kunne være interesseret i en eller flere af de 15 Aldi-butikker, der skal sælges.

- Vi er altid parate til at udvide med nye butikker, hvor det giver strategisk mening for os, lyder det fra Henrik Vinther Olesen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11