23948sdkhjf

Bagermester: Erhvervsminister bør undskylde

Brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark giver svar på tiltale efter erhvervs- og vækstminister Ole Sohns kritik af de høje priser.
Konkurrenceevnen i Danmark er blevet forværret, og det medfører i sidste ende højere priser for forbrugerne.

Det postulat har både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) fremturet med i løbet af den sidste uge, og det er i høj grad faldet Brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) for brystet.

I et åbent brev til erhvervsministeren kræver næstformand Steen Friis Nielsen ligefrem en undskyldning til erhvervslivet, som i hans optik fortjener ros for at klare sig under de nuværende betingelser.

Ifølge Steen Friis Nielsen arbejder eksempelvis de danske bagermestre nemlig under urimelige vilkår i sammenligning med kollegaerne i Tyskland.

- En familie køber fire basser, fire rundstykker, et grovbrød og et rugbrød hos den lokale bager. I Tyskland vil det koste 96,00 kr. I Danmark er prisen derimod 123,00 kr. Altså en merpris på mere end 30 procent. I Danmark er det Staten, der scorer den fortjeneste – ikke bagermesteren. Og ikke nok med det. Staten vælger herefter at tage yderligere 15 procent ekstra, lyder det fra Steen Friis Nielsen, der opstiller regnestykket som vist på hosstående grafik.

- Dækningsbidraget skal så dække vand-, spildevands-, dæknings-, renovations- og emballageafgift, dokumentationskrav, ejendomsskatter, fødevaregebyr og så videre. Det er udgifter, som den tyske bagermester ikke skal tænke på. De findes nemlig ikke i Tyskland, pointerer Steen Friis Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062