23948sdkhjf

Sandwichkæde vil være sundere

Sunset Boulevard følger tidens sunde trend og lancerer nu økologiske fuldkornsbrød i alle sine 45 restauranter. Fuldkornspartnerskabet og DTU Fødevareinstituttet er meget positive over for initiativet fra den landsdækkende sandwichkæde.
Danmarks næststørste restaurantkæde lancerer i første omgang både fuldkornsandwich og fuldkornsburger, således at alle sandwich- og burgervarianter kan fås i en fuldkornsbolle.

- Fuldkornsbrød er et ernæringsmæssigt godt valg, som mange gæster har efterspurgt. Det passer fint med vores ønske om at tilbyde gode mættende smagsoplevelser. Vi er løbende optaget af at udvide sortimentet og har store forventninger til denne type brød, siger salgs- og marketingschef Torben Lynge Overgaard fra Sunset Boulevard.

Fuldkorn er godt for helbredet
Fuldkornspartnerskabet er et bredt samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, sundhedsorganisationer og fødevarevirksomheder, som arbejder for at udbrede kendskabet til fuldkorn.

Ifølge en Nielsen-undersøgelse foretaget for Fuldkornspartnerskabet, ville 31 % af danskerne spise mere fuldkorn, hvis der var fuldkorn i flere madvarer, eller i de varer de normalt spiser.

Derfor er det ifølge Kampagneleder, Rikke Iben Ness, fra Fuldkorns partnerskabet ikke uden betydning at en restaurantkæde af Sunset Boulevards størrelse sætter fuldkorn på menuen:

- Rigtig mange danskere har fået øjnene op for vigtigheden af at spise fuldkorn, men der er stadig rigtig mange, der ikke får de anbefalede75 gram om dagen. Fuldkorn er et af de otte kostråd, og lever du efter kostrådene, vil kroppen få dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer. Samtidig nedsætter du risikoen for livsstilssygdomme og forebygger, at du tager på i vægt, fortæller Rikke Iben Ness.

Også Gitte Gross, afdelingschef fra DTU Fødevareinstituttet, er positiv overfor Sunset Boulevards fuldkornstiltag. Gitte Gross arbejder til daglig med forskningen indenfor forebyggende ernæring og sundhedsfremme i befolkningen:

- Fuldkorn er en vigtig del af en sund og balanceret kost. Derfor er jeg selvfølgelig positiv, når branchen lancerer initiativer, som giver danskerne mulighed for at få mere fuldkorn og dermed muligheden for mere ernæringsmæssig rigtig mad, siger Gitte Gross.

Fakta om fuldkorn
Fuldkorn rummer vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er vigtige i forhold til at undgå sygdomme så som sukkersyge, hjerte-sygdomme og visse former for kræft. Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner – for eksempel knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Det vigtige er, at alle dele af kernen er taget med – også skaldelene og kimen. Det er nemlig her de fleste af vitaminerne, mineralerne og kostfibrene findes.

Fuldkorn er en del af Fødevarestyrelsens 8 kostråd, og det anbefales, at voksne mennesker spiser 75 g fuldkorn om dagen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081