23948sdkhjf

430 konkurser i september

Selvom antallet af konkurser faldt fra august til september, er niveauet fortsat meget højt. Især handelssektoren er hårdt ramt.
Antallet af konkurser ligger fortsat på et meget højt niveau. Ifølge tal fra Danmarks Statistik var der 430 virksomheder, der måtte dreje nøglen om mod 499 måneden før, når der korrigeres for normale sæsonudsving. I faktiske tal var der 415 konkurser i september mod 403 måneden før.

- Når antallet af konkurser kun faldt lidt i forhold til sidste måned, vidner det klart om, at krisen fortsat har et solidt greb om virksomhederne, mener DI’s økonomiske konsulent Nikolaj Pilgaard.

Han fremhæver i den forbindelse den fortsatte afmatning på de nære eksportmarkeder, forbrugernes tilbageholdenhed og den vanskelige finansieringssituation.

- Det er alt sammen med til at gøre livet svært for mange virksomheder, slår Nikolaj Pilgaard fast.

Handelssektoren særligt hårdt ramt
Det er især handelssektoren, der er hårdt ramt. Men også bygge- og anlægssektoren og finanssektoren lider som følge af opbremsningen i nybyggeriet og de store økonomiske problemer som mange forbrugere, landbrug og erhvervsliv har som følge af krisen.

Og fremtiden ser med DI’s økonomiske konsulent briller ikke specielt bedre ud.

- De seneste undersøgelser viser, at virksomhederne over en bred kam har meget lave forventninger for resten af året, og mange har lagt op til at nedbringe beskæftigelsen yderligere. Så hverken den generelle aktivitet eller privatforbruget ser ud til at forbedre livet for erhvervslivet, konstaterer Nikolaj Pilgaard, som forventer, at antallet af konkurser vil ligge højt året ud.

UDVALGTE FACTS FRA DANMARKS STATISTIK
Virksomhedernes alder
I september var de konkursramte virksomheder i gennemsnit 7,1 år gamle. Det er den laveste gennemsnitsalder siden januar, men ellers har niveauet det seneste års tid været et halvt til halvandet år højere. 51 pct. af de hidtil konkursramte i 2012 var mere end seks år gamle mod 48 pct. i hele 2011.

Tab i omsætning og beskæftigelse
I april-september 2012 havde de konkursramte virksomheder en samlet omsætning på 11,5 mia. kr. og 8.100 beskæftigede. Tilsvarende omsatte de konkursramte i den samme periode i 2011 for 8,9 mia. kr. og beskæftigede 7.700. Den gennemsnitlige konkurs i 2012 var dermed noget ’dyrere’ mht. mistet omsætning og beskæftigelse end i 2011.

Geografi
Fra august til september faldt antallet af konkurser i Hovedstadsområdet, mens det steg i Syddanmark og Midtjylland.

Brancher
Handel og transport mv. stod for 29 pct. af konkurserne i september efter et fald på 3 pct. fra august til september, mens bygge og anlæg stod for 14 pct. (+23 pct.) og erhvervsservice for 13 pct. (+7 pct.).

Kilde: DI & Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.164