23948sdkhjf

Selvstændige Kvickly-butikker vil beholde navn trods national ændring

At nogle Kvickly-butikker er selvstændige betyder ifølge chefer, at de kan beholde navn. Coop åbner dialog

To østjyske Kvickly-butikker vil umiddelbart ikke ændre navn, selv om koncernen Coop har besluttet at lægge nogle supermarkedskæder sammen.

I den ene af dem, en butik i Ry, regner varehuschef Brian Højris med, at "alt i udgangspunktet bliver ved det gamle", og at det kan lade sig gøre, fordi de er selvstændige franchisetagere.

- Vi har endnu ikke vendt det i bestyrelsen, men jeg regner ikke med, at der er noget, der kommer til at ændre sig. Jeg tænker, at vi bare skal hedde Kvickly, som vi plejer, siger han til TV 2 Østjylland.

Samme melding kommer fra Kvickly i Odder, der er Danmarks største Kvickly.

Her er der ifølge butikkens direktør, Arne Sørensen, ikke planer om at opsætte nye skilte på facaden.

- Navnet "Kvickly Odder" er vores brand, og jeg kan ikke se nogen grund til at ændre det. Selv om vi satte et nyt navn på facaden, tror jeg stadig, at vi i folkemunde vil komme til at hedde Kvickly Odder. Med tiden kommer der måske til at stå "Kvickly Odder - en del af Coop", men det er også det, siger han til Århus Stiftstidende.

At de to butikschefer er franchisetagere, vil sige, at butikken er selvstændig og ikke ejet af kæden.

Medbestemmelse om butiksnavn

Ifølge Århus Stiftstidende betyder det også, at den enkelte selvstændige butik som udgangspunkt selv kan bestemme butiksnavnet.

Supermarkedskoncernen Coop annoncerede tirsdag, at den planlægger at lukke Kvickly, SuperBrugsen og Irma - og i stedet samle de største af de tre kæders butikker under samme navn. De skal fremover hedde Coop.

Ifølge koncernen sker det for at følge med kundernes ændrede indkøbsvaner, fordi de som følge af stigende inflation køber flere billigere varer.

Samtidig vil Coop styrke sin position over for mange forskellige aktører, der kæmper om kundernes kroner.

Mens det ifølge koncernen er slut med Kvickly på landsplan, er det altså ikke umiddelbart tilfældet for de to butikker. Spørgsmålet er, om de i sidste ende har ret til at beholde navnet.

Til TV 2 Østjylland siger Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, at "Coop vil gå i dialog med de pågældende butikker" for at finde en løsning.

Han vil samtidig ikke kommentere, om franchisetagerne rent faktisk har ret til at beholde Kvickly-navnet, men påpeger, at der er afsat halvandet år til "at rulle Coops store plan ud".

De første nye Coop-butikker åbner efter sommerferien. Kæden bliver den største i Danmark ifølge koncernen.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125