23948sdkhjf

Skare har solgt to pålægsvirksomheder til konkurrent

Mens kødkoncernen Skare fortsat kæmper for livet, har indehaver Kurt Skare solgt sine to pålægsvirksomheder, Skare Food og Defco, som ikke er omfattet af sidste uges otte konkursbegæringer i Skare-koncernen.

Det skriver Børsen.

Køberne er konkurrenten Delika Food Group i Horsens og erhvervsmanden Thomas Marstrand, der er ledende partner i kapitalfonden Erhvervsinvest. Fonden ejer Delika Food Group.

- Vi synes, at matchet til Delika Food Group er rigtig godt. De to fabrikker passer godt til de tre fabrikker, vi har, og samtidig køber vi os også til mere eksport, siger Thomas Marstrand til Børsen.

Han fortæller også, at Erhvervsinvest og Delika Food Group har været i dialog med Skare-koncernen i flere måneder. Og dermed altså i god tid før den aktuelle situation med likviditetsproblemer, kritik fra Fødevarestyrelsen og konkurser bragte Kurt Skares livsværk i livsfare.

Skare Meat Packers fik i december beslaglagt godt 250 ton frossent kød, da Fødevarestyrelsen dukkede op på et kontrolbesøg og konstaterede, at der manglede sporbarhed på det op til 13 år gamle kød. 

Den sag kom i forlængelse af, at Skare-koncernen havde mistet opbakning fra sin bank, og at koncernens revisor, Deloitte, i årsrapporten for 2021/22 udtrykte kritik af regnskabet.

I sidste uge reagerede Kurt Skare så ved at begære Skare Holding, Skare Meat Packers, Århus Slagtehus og fem andre virksomheder konkurs. 

Det fremgår ikke, hvad de to pålægsvirksomheder er solgt for. Tilsammen omsatte de i 2021 for cirka en halv milliard kroner, så handlen vil under alle omstændigheder give Kurt Skare et betragteligt beløb, som han kan bruge i sine bestræbelser på at få den konkursramte del af hans aktiviteter på benene igen.

Salget af Defco og Skare Food er betinget af en godkendelse fra Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094