23948sdkhjf

Nordmænd køber op i Dagrofa

NorgesGruppen ASA og Skandinavisk Holding A/S har underskrevet en hensigtserklæring om overtagelse af Skandinavisk Holdings aktiepost på 55 procent i Dagrofa.
Handlens gennemførelse er betinget af due diligence og en aftale om købmændenes medejerskab. Processen ventes afsluttet omkring årsskiftet.

- Dagligvarehandel er ikke længere en oplagt strategisk aktivitet for Skandinavisk Holding, hvorfor KFI og vi i nogen tid har arbejdet på at skabe et nyt, stærkt og langsigtet ejerskab bag Dagrofa. NorgesGruppen var allerede i foråret vores foretrukne valg, og vi er glade for, at vi nu er på vej til at skabe netop den løsning, siger bestyrelsesformand Anders Colding Friis, Dagrofa, om baggrunden for aftalen.

KFI erhvervsdrivende fond fortsætter som aktionær i Dagrofa og byder NorgesGruppen velkommen:

- Vi har skabt rammerne for en god løsning i samarbejde med Skandinavisk Holding og NorgesGruppen. KFI ser frem til at være med til at styrke den frie danske købmandssektor. Det forudsætter, at vi i Dagrofa har en stærk virksomhed med en dedikeret og branchekyndig ejerkreds, siger bestyrelsesformand Frits Rasmussen fra KFI.

Købmændene i Spar og SuperBest kæderne vil blive inviteret ind som medejere af Dagrofa. Den praksis er velafprøvet i NorgesGruppen, og Dagrofa har selv drøftet mulighederne med købmændene igennem nogen tid. I løbet af de næste måneder skal en fremtidig model for Dagrofas endelige ejerforhold aftales med købmændene.

NorgesGruppen og Dagrofa samarbejder allerede på flere fronter, blandt andet gennem det nordiske indkøbssamarbejde United Nordic og det fælles ejerskab af discountkæden Kiwi med 83 discountbutikker i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095