23948sdkhjf

3F blokerer tomatgartneri

Fagforbundet har mandag morgen iværksat en faglig konflikt og blokade mod tomatgartneriet Østervang Sjælland, hvor 43 3F'ere sidste år blev fyret.
3F har mandag morgen indledt en blokade af tomatgartneriet Østervang Sjælland, oplyser fagforbundet selv.

Tomatgartneriet fyrede sidste år 43 3F’ere, som dagen efter blev erstattet af ansatte på det østlige Europa til en – for 3F – ukendt hyre og uden overenskomst.

- Vores medlemmer har fået en meget ringe behandling. Vi vil ikke finde os i, at vores medlemmer på overenskomstmæssig løn bliver kasseret til fordel for folk, som arbejder på gartneriet uden overenskomst. Arbejdet skal foregå på danske vilkår, siger Jørgen Birch Sunddahl, 3F Køge Bugt, som begrundelse for aktionen.

Advokat afviser krav
Østervang – der sælger tomater til blandt andet Fakta, Bilka og DagligBrugsen – har dog flere gange afvist at indgå i dialog om en overenskomst.

Senest den 9. oktober, hvor firmaets advokat i en mail til 3F Køge Bugt afviste, at Østervang Sjælland vil acceptere fagforbundets krav til en aftale om overenskomst.

”Kravene i det fremsendte er således i det hele og under henvisning til bl.a. arbejdsretlig praksis klart usagligt,” skrev advokat Søren Aagaard, ifølge 3F, i mailen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141