23948sdkhjf

Isfabrik køber op: Chokoladeverdensmester reddet efter konkurs

Friis-Holm Chokolade, der for knap to uger siden blev meldt konkurs, er reddet og kan fortsætte driften. Virksomheden er blevet købt af Hansens Flødeis i Jægerspris, oplyser isproducentens ejere, brødrene  Rasmus og Anders Eibye Hansen.

De to parter kender hinanden særdeles godt, idet Friis-Holm Chokolade i en årrække har leveret chokolade til Hansens, og de to virksomheder ligger bare cirka 25 kilometer fra hinanden.

- Friis-Holm er en af de få i Norden, der fremstiller chokolade fra kakaobønne til færdig chokolade. Det er præcis samme måde, vi arbejder på med vores råmælk fra gårdene. Det er det, der gør den store forskel for os og isoplevelsen. Derfor glæder det mig uendeligt meget, at vi kan fortsætte den udvikling sammen, siger Rasmus Eibye Hansen, der er administrerende direktør i Hansens.

Den hidtidige ejer af chokoladefabrikken, Mikkel Friis-Holm, fortsætter med at stå for den produktion, der seks år i træk har givet ham titlen verdensmester i chokolade efter kåringer ved International Chocolate Awards.

- Vi og Mikkel Friis-Holm deler en forståelse af, at man skal gøre sig umage, når det gælder kvalitet, håndværk og ordentlighed. Vi har allerede udviklet nogle fantastiske ting sammen med Mikkel, og nu kommer vi endnu tættere på hinanden og kan virkelig nørde kvalitet, siger kommunikationsdirektør Anders Eibye Hansen.

"Sovet vildt godt"

Mikkel Friis-Holm, der beskriver virksomheden som sit livsværk, har med egne ord “sovet vildt godt for første gang i lang tid”, efter at han fik at vide, at aftalen med Hansens faldt på plads.

- Det var Hansen-brødrene, jeg allerhelst ville arbejde med, fordi de er produktionsmennesker ligesom mig. Og ligesom mig går de op i den subjektivt høje kvalitet, som alt for ofte bliver ofret. Derfor er jeg trods omstændighederne lykkelig for løsningen, siger Mikkel Friis-Holm.

- Jeg er på de tidligere investorers vegne ærligt ked af, at det endte med en konkurs , og jeg har forsøgt at finde andre løsninger i et halvt år. Men jeg er lykkelig for, at mine ansatte kan beholde deres job, og at vi fortsat kan lave dansk chokolade i verdensklasse sammen med Hansens-familien, tilføjer han.

Friis-Holm Chokolade blev grundlagt i 2008 og producerede sin første chokolade i samme år i Frankrig I 2015 blev den første chokolade produceret i Danmark. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069