23948sdkhjf

Aabenraas detailhandel under lup

Sammen med COWI A/S igangsætter Aabenraa Kommune en analyse, der skal give et billede af, hvordan detailhandlen har det og hvilke udviklingsmuligheder, der er.
Hvordan udvikler man detailhandlen i en kommune, hvor strukturen er bygget op omkring den gamle attraktive købstad Aabenraa og en række mindre byer? Hvordan udvikler man, når detailhandlen samtidig er udfordret af den regionale konkurrence og den stigende grænsehandel?

Det er nogle af de spørgsmål, Aabenraa Kommune ønsker at besvare i samarbejde med COWI.

COWI har stor erfaring med udarbejdelse af detailhandelsanalyser og har stået for tilsvarende opgaver i en række andre kommuner.

I løbet af uge 43 besøger COWI en forskellige butikker i kommunen for at samle oplysninger om bl.a. butiksstørrelser, omsætning m.v. Deltagelse i analysen er frivillig og oplysningerne bliver naturligvis behandlet anonymt hos COWI .

Samtidig gennemføres en interviewanalyse med ca. 400 personer for at få en idé om borgernes indkøbsmønster.

Opfordrer alle til at deltage
Resultatet af analysen bliver et godt værktøj både for kommunen og for handelsstandsforeningerne, når det handler om de fremtidige udviklingsmuligheder for detailhandlen i de enkelte lokalområder og i hele kommunen.

- Vi opfordrer alle til at til at deltage i analysen og tage positivt mod COWI, når de kommer rundt til butikkerne. Det giver os det bedste grundlag for den fremtidige planlægning for udvikling af detailhandlen i hele kommunen, siger Jan Riber Jakobsen, formand for Plan- og Trafikudvalget.

Den seneste analyse af detailhandlen blev gennemført i 2008 i forbindelse med den første samlede kommuneplan for Aabenraa Kommune, Kommuneplan 2009. Kommuneplanen revideres hvert 4. år, og resultatet af den nye analyse indarbejdes i Kommuneplan 2013.

Kilde: Aabenraa Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093