23948sdkhjf

Nyt supermarked sætter Fyn på det gastronomiske landkort

I dag åbner Supergastro, som er et samarbejde mellem lokale fynske avlere, producenter, restauranter og andre fødevare-ildsjæle. Beliggenheden er Bazar Fyn i Odense.
Odenses nye gastronomiske supermarked bygger på ideen om fair priser, friske lokale kvalitetsråvarer, nærhed og afsætningssikkerhed. Målet er at styrke den lokale gastronomi og råvareproduktion og give kunderne en samlet mulighed for at købe friske lokale råvarer og specialiteter.

Supergastro er et supermarked med perspektiver
Supergastro kombinerer det bedste fra gårdbutikken med det bedste fra supermarkedet: Producenterne har de gode råvarer/produkter; supermarkedet samler det hele på ét sted – med god beliggenhed i Bazar Fyn og gode åbningstider. Engrosleddet springes over og transportomkostningerne minimeres. Alt i alt forventes Supergastro
og samarbejdet omkring det at kunne øge det fynske områdes bæredygtighed og sætte kulinarisk fokus
på regionen.

Enestående fynsk samarbejde
Supergastro hviler på et fællesskab med en række indbyggede gevinster. Her får avlere og producenter en afsætningsmulighed med fair priser. Restauratører og andre professionelle får samlet adgang til de friskeste lokale råvarer og specialiteter – og mulighed for at sælge egne produkter. Og de fynske forbrugere får en enestående mulighed for at sætte kvaliteten i højsædet, når den daglige mad skal på bordet.

Bedre priser, bedre kvalitet
Projektets ophavsmand, kokken Brian Matzen fra MADHUSET Alfred og Kamilla i Odense, siger om baggrunden:

- Vi har en blomstrende fynsk have, som byder på storslået, lokal kvalitet, og vi har danske leverandører
omkring Fyn, som kan levere ypperlig kvalitet, f.eks. inden for mejerivarer. Det kommer til at betyde noget både for lønsomheden, den lokale kvalitet og ressourcerne f.eks. med mindre transport fra udlandet.

Som restauratør fremhæver Brian Matzen, at bl.a. restauranterne samtidig får en enestående chance for at udnytte deres råvarer bedre; der bliver nemlig også mulighed for at sælge egne hjemmelavede produkter, og det vil alt andet lige give mindre spild og flere unikke kulinariske oplevelser på hylderne.

De er med
På åbningsdagen kan kunderne møde produkter fra en lang række avlere, producenter og restauranter. Der kommer løbende nye til, men den øjeblikkelige række af leverandører tæller bl.a. H.J. Hansen, Thomas Pasfall, Nr. Søby Kød, Rønnov Fisk og Trading ApS, Øllingegaard Mejeri, Esperienze, Ørbæk Bryggeri, Konnerup & Co, Madhuset Alfred og Kamilla, Vinens Verden, Winthers Kaffe, Restaurant Oluf Bagers Gård, Restaurant Under
Lindetræet, Munkebo Kro, Restaurant Kvægtorvet, Vinoble og VinMedKant.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093