23948sdkhjf

Fedtskat giver lettere oksekød

Mens salget af oksekød er steget siden indførslen af fedtafgiften for et år siden, er fedtindholdet faldet en smule.
Det hakkede oksekød er blevet mindre fedtholdigt, efter fedtafgiften blev indført 1. oktober 2011. Det viser tal fra rapporten ”Et år med fedtskat”, som er udgivet af FDB Analyse.

Hvis man sammenligner perioden 1. november 2011 til 31. august 2012 med den tilsvarende periode året før, er den gennemsnitlige fedtprocent i det hakkede oksekød således faldet med knap 1 procentpoint fra 10,1 til 9,3 procent.

Flertal imod fedtafgiften
Til gengæld har fedtafgiften – som medfører en stigning på 60 øre pr. halve kilo hakket oksekød med et fedtindhold på 10-14 procent – ikke motiveret forbrugerne til at købe mindre oksekød.

Tværtimod er forbruget – efter et markant dyk umiddelbart efter fedtafgiftens indførelse – bare steget, så det i juli lå 20 procent over forbruget i januar 2010.

FDB Analyse konkluderer diplomatisk, at det er ”uklart”, hvorvidt fedtafgiften har været succesfuld i forhold til at forbedre den danske folkesundhed. Til gengæld fremgår det klart, at befolkningen ikke har taget afgiften til sig med glæde.

Hele 52 procent svarer nej til, at det er en god idé at lægge afgifter på mættet fedt, mens 35 procent svarer ja og 13 procent ikke har taget stilling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127