23948sdkhjf

Malerfirma med lang historie og rod i regnskabet erklæret konkurs

Den familieejede malervirksomhed, Beckmann, må lukke og slukke efter 58 år på markedet. Syv måneder efter, at virksomheden fik dumpet sit regnskab, er Beckmann erklæret konkurs

Den sjællandske malervirksomhed, Beckmann, kunne næsten begynde at tage fat på forberedelserne til festlighederne i forbindelse med kædens 60-års jubilæum.

Men det bliver ved forventningens glæde for virksomheden, der fra filialer i seks danske byer og en webshop forhandler af alt inden for maling og tapet. For 58 år efter at Jørgen Beckmann stiftede virksomheden i 1965, er virksomheden erklæret konkurs, skriver Finans.dk.

Konkursdekretet kommer efter en turbulent periode for virksomheden, der i dag ledes af Martin Claudi Beckmann, søn af Jørgen Beckmann, som ejer hele kæden og samtidig sidder som adm. direktør.

Udover at seneste årsrapporter fra 2021 viste i samlet underskud i kæden på 1,2 millioner kr., blev regnskabet også dumpet af en uafhængig revisor, der valgte ikke at godtage Beckmanns oplysninger.

Finans.dk skriver, at revisoren valgte, at lave det der hedder en ”afkræftende konklusion” på baggrund af Skattestyrelsen sidste år satte Beckmann under luppen. Begrundelsen var "fejlagtige momsangivelser" i perioden mellem 2018 og 2020. 

- Selskabets indtjening kombineret med et betydeligt efterbetalingskrav fra Skattestyrelsen tyder på en betydelig usikkerhed, der kan rejse betydelig tvivl om selskabets mulighed for fortsætte driften, skrev revisoren bag som begrundelse for sin påtegning af virksomhedens årsrapport.

Syv måneder efter, at Beckmann afleverede et regnskab til dumpekarakter, går altså ikke længere for malerkæden, der må dreje nøglen om efter mange års virksomhedshistorie. Finans.dk skriver afslutningsvist, at de forgæves har forsøgt at indhente en kommentar kuratoren i konkursboet. Derfor er det også uvist, hvad der nu præcist skal ske med malerkæden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078