23948sdkhjf

Fremgang i detailsalget

Detailsalget i september var 1 pct. højere end i august, og det er ifølge Danmarks Statistik en markant fremgang.
I stigningen på de 1 pct. er tallene renset for prisudvikling og normale sæsonudsving.

Salget af beklædning mv. steg mest med 2,2 pct., andre forbrugsvarer steg med 1,3 pct. og fødevarer og andre dagligvarer steg med 0,4 pct.

Den samlede stigning er den største siden juni 2007, når man ser bort fra marts og maj 2010, hvor tallene ikke fuldt ud er renset for effekten af påskens placering.

Stigningen kommer efter fald i de fleste af årets første otte måneder og bringer detailsalget næsten op på niveau med årets start.

Solstrålehistorie
Ifølge Dansk Erhverv er der endelig tale om en solstrålehistorie, men understreger dog, at at der skal være tilsvarende positive tal de kommende måneder, før der kan være tale om en egentlig vending for detailhandlen.

- Detailhandlens omsætning har med få undtagelser været faldende i mere end 4 år, og derfor skal vi se mere end en enkelt måned med stigning, før vi kan tale om en vending i detailhandlen. Men når vi alligevel tager imod dagens tal med optimisme, skyldes det, at også dankortomsætningen har udviklet sig positivt efter sommerferien, og at privatforbruget i seneste nationalregnskabstal blev revideret markant opad, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Erhverv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095