23948sdkhjf

Mere fuldkorn pr. dansker

Danskerne spiser mere fuldkorn. Alene det seneste halve år, er 8,2 tons fuldkornslogomærkede morgenmadsprodukter langet over disken, men danskerne kan gøre det bedre, mener Fuldkornspartnerskabet.
Salget af fuldkornsmærkede morgenmadsprodukter er steget med 13% i forhold til sidste år, viser helt nye tal fra analysebureauet Nielsen. Til sammenligning er salget af morgenmadsprodukter både fuldkorn og ikke fuldkorn, kun steget med 1% det seneste halve år.

Fødevarestyrelsen anbefaler voksne at spise 75 gram fuldkorn om dagen. Det svarer til en portion havregryn og 1-2 skriver rugbrød om dagen. Men selv om fuldkorn altså er stærkt på vej frem, er der stadigvæk lang vej til dette mål er nået.

Fuldkorn får sin egen mærkedag
24. oktober bliver den Nationale Fuldkornsdag fejret for første gang.

Fuldkorn er en del af de otte kostråd, og for alle dem, som ikke allerede har kastet sig over fuldkornsprodukterne, er dagen en mulighed for at få gjort op med myten om, at fuldkorn er kedeligt. I både Aarhus, Odense og København vil der være mulighed for at se og smage en masse lækre fuldkornsprodukter.

- Vi inviterer alle til at komme forbi i Aarhus, Odense og København og smage mindst ét produkt. Vores mål er, at endnu flere danskere får smag for fuldkorn og gøre op med myten om, at fuldkorn er kedeligt, siger kampagneleder Rikke Iben Neess.

Fuldkornspartnerskabet står bag
Den Nationale Fuldkornsdag er organiseret af Fuldkornspartnerskabet som består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Foreningen af Kliniske Diætister, Fødevarestyrelsen og en række private fødevarevirksomheder. De arbejder alle for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Fuldkornspartnerskabet drager på fuldkorns roadtrip og besøger Aarhus, Odense og København i et orange folkevognsrugbrød under temaet ”få smag for fuldkorn”. En masse smagsprøver uddeles, og her er mulighed for at få meget mere at vide om fuldkorn. Fuldkornspartnerne sætter også fokus på fuldkorn. Så kig efter fuldkorn i supermarkedet, på tankstationen, hos bageren og i nogle af sundhedsorganisationernes rådgivningscentre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109