23948sdkhjf

Danish Crown på investorjagt

Slagterikoncernen er i gang med at undersøge muligheden for at udstede virksomhedsobligationslån.
På det seneste har der været en del fokus på virksomhedernes muligheder for at låne penge direkte hos investorer gennem udstedelse af virksomhedsobligationslån. Set i det lys vil Danish Crowns finansafdeling i den kommende tid undersøge muligheden for at udstede en virksomhedsobligation i danske kroner.

- Det er en del af Danish Crowns finansielle strategi at have en bredt funderet finansiering. Hvis vi vælger at udstede en virksomhedsobligation i danske kroner, så vil Danish Crown få spredt sin finansiering yderligere, forklarer koncernøkonomidirektør i Danish Crown Preben Sunke.

Tendens fra udlandet
Udviklingen går lige nu i retning af, at bankerne først og fremmest tager sig af virksomhedernes korte finansiering, hvor vilkårene typisk genforhandles hvert eller hvert andet år. Realkreditinstitutterne står for den lange del - altså bygninger og jordarealer – hvor lånene løber i op til 30 år. Penge med en horisont på 3-10 år har bankerne hidtil stået for, men dem vil mange virksomheder fremover skaffe gennem udstedelse af virksomhedsobligationer. I øvrigt en tendens der har været set i en årrække i udlandet, bl.a. i USA, Tyskland, Norge og Sverige.

Danish Crown hører langt fra til nybegynderne inden for virksomhedsobligationer. Den første af indtil videre tre udstedelser kom tilbage i 2004, hvor sidste del udløber i 2014, mens de to seneste udstedelser løber til henholdsvis 2022 og 2024.

- Markedet for virksomhedsobligationer ser umiddelbart attraktivt ud, så derfor overvejer vi, som en del af vores løbende refinansiering, at søsætte endnu en obligation. Helt konkret har vi aftalt en række møder med institutionelle investorer, hvor vi kan få en fornemmelse af deres holdning til en eventuel obligationsudstedelse fra Danish Crown, slutter Preben Sunke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094