23948sdkhjf

Akutjob: Ansæt dagpengetruet og få penge

Regeringens såkaldte akutjob-ordning gør det muligt for virksomheder at få op til 25.000 kroner i ”jobpræmie”, hvis de ansætter personer, der er i risiko for at ryge ud af dagpengesystemet.
Få 25.000 kr. for at ansætte en ledig i din virksomhed.

Sådan lyder det kontante lokkemiddel fra regeringen, som onsdag indgik en aftale med Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner om at skaffe ”akutjob” til 12.500 danskere.

7.500 af de 12.500 planlagte job skal findes på det private arbejdsmarked, og med aftalen forpligter Dansk Arbejdsgiverforening (DA) sig til at opfordre medlemsvirksomhederne til at etablere 5.000 akutjob frem mod 1. juli næste år.

- De private arbejdsgivere vil med denne aftale bakke det store flertal i Folketinget op, der står bag det nye dagpengesystem. Det er en aftale vi nu vil lægge alle kræfter i at realisere, siger Jørn Neergaard Larsen, adm. direktør i DA.

Regeringen forventer, at ordningen kommer til at koste 115 mio. kr., som skal findes på Finansloven for 2013, men for arbejdsgiverne er der kun tale om en positiv situation, mener DA-formanden.

- De nye dagpengeregler er langt at foretrække for både arbejdsgivere, lønmodtagere og samfundet som helhed. Vi vil stadig stå med et af de mest rundhåndede dagpengesystemer – både i forhold til ydelse, varighed og genoptjeningsregler. Ændringen af dagpengesystemet vil få mindst 13.000 flere i beskæftigelse, og staten vil spare milliarder. Alt sammen væsentlige bidrag til at styrke danske virksomheders konkurrenceevne, siger Jørn Neergaard Larsen.

Fakta: Akutjob-ordningen
• For at få fingre i de 25.000 kr. skal ansættelsen vare i 12 måneder, mens seks måneder kaster det halve beløb af sig i kontant bonus.
• Det er en betingelse for udbetaling af jobpræmien, at den ansatte har en gennemsnitlig arbejdstid på mindst 32 timer ugentligt i løbet af hver af de seks måneders ansættelsesperiode.
• Målgruppen for stillingerne omfatter ledige, der i perioden 1. oktober 2012 til 1. april 2013 har 3 måneder eller mindre tilbage af dagpengeperioden, samt personer, der frem til 1. juli 2013 opbruger den samlede dagpengeperiode og fortsat er ledige.
• Stillingerne skal opslås og kunne udsøges særskilt i Beskæftigelsesministeriets jobbank, jobnet.dk.
• Det forventes, at præmieringsordningen og adgangen til at opslå akutjobs på jobnet.dk vil træde i kraft senest 15. november 2012.
Kilde: Dansk Erhverv / dr.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078