23948sdkhjf

Beauvais sender dansk produktion udenlands

Beauvais Foods omlægger produktionen på fabrikkerne i Svinninge og halverer den nuværende medarbejderstab i løbet af første halvår 2013.
Beauvais Foods, som er en del af den norske Orkla Koncern, har haft den store lommeregner fremme. For at kunne opretholde konkurrencekraften på markedet, stod de danske fabrikker over for en række omfattende investeringer. En undersøgelse af forholdene er i stedet ført til at lukke ned for halvdelen af den danske produktion.

Produktion flyttes til søsterfabrikker
- Vi flytter produktionen af asier, rødbeder, agurker og dåsemad, fortæller HR og Informationsdirektør Elisabeth Voss.

Survarerne ryger til søsterfabrikker i Sverige, mens produktionen af dåsemad overdrages til Østrig. Og asierne lander hos en tysk underleverandør, som vi endnu ikke har identificeret, uddyber Elisabeth Voss.

Det er forholdsvis omkostningsfrit at overføre de ovennævne produktgrupper til andre produktionssteder, da Orkla Koncernen allerede kører tilsvarende produktion på søsterfabrikker.

Svinninge bliver kompetencecenter for rødkål og marmelade
Derimod er Svinninge den eneste fabrik i Orkla Koncernen, der producerer rødkål, ligesom produktionen af marmelade her foregår efter en helt særlig metode. Produktionen af disse to varegrupper bibeholdes dermed i et dansk kompetencecenter i Svinninge, forklarer Elisabeth Voss.

Beauvais foods har i dag 106 fastansatte medarbejdere i Svinninge, hvoraf ca. halvdelen vil være tilbage, når reduktionerne er gennemført i løbet af 2013. De ansatte fik besked om planerne torsdag den 25. oktober.

- Det er meget beklageligt, at disse planer vil ramme en masse af vores dygtige og loyale medarbejdere, der vil miste deres arbejde, siger adm. direktør Hans Michael Knudsen.

Efter at have orienteret Samarbejdsudvalget og alle medarbejderne har direktøren nu indledt forhandlinger med medarbejderne for at kunne hjælpe den enkelte bedst muligt videre.

Om Beauvais Foods
Beauvais foods er en af de største leverandører til dansk detailhandel og står bag kendte varemærker som Pastella, Den Gamle Fabrik, Glyngøre og Beauvais. Beauvais foods, som har en årlig omsætning på ca. 700 mio. kr., indgår i den internationale koncern Orkla ASA med hovedsæde i Oslo. Nærmere information findes på www.beauvaisfoods.dk og www.orkla.no[/content][/box]
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094