23948sdkhjf

Rekordstor grænsehandel med øl og vand

Mens detailhandelen i Danmark har levet på skrump i de seneste kriseår, har grænsebutikkerne oplevet en forbrugsfest, hvor grænsehandelen med nydelsesmidler og fødevarer siden 2009 er vokset med 33 pct. med 2012 som det foreløbige højdepunkt.
Skatteministeriet har offentliggjort den længe ventede grænsehandelsrapport, som dog ikke får skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at ryste på hænderne:

- Når man har fulgt den offentlige debat det seneste år, har man nærmest fået det indtryk, at danskernes grænsehandel er steget som aldrig før, og at danskerne nu køber alle deres varer syd for grænsen. Der må vi bare konstatere: det er ganske enkelt ikke tilfældet, siger skatteministeren.

Erhvervslivet anklager regeringen for at male et skønmaleri og at gøre grænsehandelen mindre, end den i vireligheden er.

- Der er en konflikt mellem tallene fra ministeriet og det salg, som de danske producenter har for salget ved grænsen. Jeg synes, at vi skal læne os op ad dem, der har fakta, og det er jo leverandørerne. Det er jo dem, der ved præcist, hvor de leverer hen, og hvem der er deres kunder, om det er den danske detailhandel eller det er detailhandelen syd for grænsen, siger Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Dansk Erhverv frygter ligeledes, at omfanget af grænsehandelen i 2012 kan være endnu værre og mere omfattende, end Skatteministeriets nye rapport viser.

Læs mere i Dansk Handelsblad
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109