23948sdkhjf

Humlum Brød fremtidssikrer forretningen

Butterdejsproducenten Humlum Brød håber med en International Food Standard-certificering at kunne udvide salget til eksportmarkeder.
Tarteletter og tærtebunde fra Humlum Brød i Hjerm findes i dag på hylderne i de allerfleste danske dagligvareforretninger. Det billede håber butterdejsproducenten også kan blive en realitet i en lang række supermarkeder uden for Danmarks grænser, når virksomheden om få måneder opnår en International Food Standard-certificering (IFS).

Certificeringen er resultatet af Humlum Brøds tilknytning til Væksthus Midtjyllands FØDEVAREmidt-program, der har hjulpet virksomheden gennem certificeringsprocessen og støttet økonomisk.

Certificeringskrav fra udenlandske kunder
- Flere af vores udenlandske kunder har efterspurgt en IFS-certificering, og der er ingen tvivl om, at det er tendensen i fødevareindustrien, at man skal være certificeret. Det var ganske enkelt et skridt, vi blev nødt til at tage for også i fremtiden at sikre os eksportkunder, fortæller Bent Riis Jensen, salgschef hos
Humlum Brød.

Bent Riis Jensen har oplevet, at potentielle udenlandske kunder har takket nej til et samarbejde på grund af manglende certificering, så han glæder sig over, at Humlum Brød snart kan føje certificeringen til virksomhedsbeskrivelsen.

Flere kunder og højere vækstmål
Med IFS-certificeringen systematiseres og samles produktionen hos Humlum Brød i overensstemmelse med internationale principper og krav til fødevaresikkerheden, og det kan gøre butterdejsproducenten attraktiv for en bredere kundeskare, end virksomheden i dag leverer til.

- For en virksomhed af vores størrelse havde det være en uoverkommelig opgave selv at skulle løfte certificeringsprocessen uden hjælp, og vi var ikke kommet i gang på nuværende tidspunkt, fortæller Bent Riis Jensen og uddyber.

- FØDEVAREmidt har sikret en effektiv certificeringsproces, som har betydet, at vi nu har øget vækstmålet for Humlum Brød, siger han afsluttende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078