23948sdkhjf

Groft brød i madpakken

De danske børn er glade for deres madpakker, hvor groft brød er en klassiker. Og frugt og grønt vinder over de søde sager.
Ifølge FDB Analyse er madpakker fortsat en klassiker i spisefrikvarteret.

Mere end 5 ud af 6 skolebørn oplever at få madpakker med i skole (86 pct.). Blot i alt 1 ud af 10 får enten penge med til mad, får mad fra en kantine eller får mad af venner, viser undersøgelsen.

Vil gerne overraskes
Analysen viser desuden, at de fleste børn godt kan godt lide, når madpakken indeholder noget nyt. Næsten 2 ud af 3 angiver, at de gerne vil have, at der er noget nyt i deres madpakke. Modsat er der også børn, der helst takker nej til overraskelser. Cirka 1 ud af 5 børn takker nej til noget nyt.

Og hvad har børnene så med?
De medvirkende skolebørn er også blevet spurgt om, hvad de havde med i den seneste madpakke. Selvom mange ikke har svaret, tegner der sig aligevel en tendens.

Mindst 40 pct. har groft brød med i form af rugbrød eller andet grovbrød. Mindst 30 pct. har frugt og/eller grønt med, det kan være alt fra et æble til en pastasalat.

Derudover har mindst 18 pct. har leverpostej med, mindst 15 pct. har skinke eller hamburgerryg med, mindst 15 procent har agurk med og mindst 13 pct. har æg med.

Når det kommer til spegepølse har mindst 12 pct. dette med, og det samme gælder for gulerod. Mindst 11 pct. har kylling med og mindst 9 pct. oplyser at de har æble med, det samme gælder for ost.

Den bedste madpakke
Hvis man spørger til det bedste, børnene kan få med i madpakken er favoritten pizza. Mindst 9 pct. har svaret dette.

Tendensen er dog også, at mange gerne vil have sunde sager med. I alt vil mindst 26 pct. af børnene gerne have frugt eller grønt med i madpakken, når man ser på summen af alle svar såsom: banan, æble, gulerod etc.

Og de søde sager er langt fra så populære som frugt og grønt, analysen siger her, at mindst 9 pct. ønsker sig slik, chokolade, Oreo, Nutella eller blot ”noget sødt” med i madpakken.

Kilde: FDB Analyse

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078