23948sdkhjf

Detailhandlen hårdt ramt af konkursbølge

I oktober gik 17 virksomheder konkurs hver dag og det er især firmaer, som er afhængige af det personlige forbrug, der rammes hårdt.
516 virksomheder gik konkurs i oktober 2012, og det er en stigning på over 16 procent i forhold til den samme måned sidste år. Det viser nye tal fra data- og analysevirksomheden Experian.

- Det er tydeligvis gået hårdest ud over de selskaber, der er afhængig af det personlige forbrug. Alene handel trak en tredjedel flere konkurser i oktober i år end sidste år, svarende til i alt 120 på en måned, siger Experians kommunikationsdirektør Kim Bach.

217 af oktobers 516 konkurser ramte i København og omegn, men ser man på 2012 som helhed er også Sønderjylland hårdt ramt.

- I Sydjylland mærkes det, at tysk økonomi generelt er gået betydeligt ned i tempo. Det har konsekvenser for de mange danske underleverandører. Men et sted, hvor der fortsat er fuld fart på tysk økonomi, er i grænsehandelsbutikkerne, hvor de danske dankort gløder og har sikret en omsætningsvækst på 24 procent. Bagsiden af denne trafik er, at den sydjyske detailhandel bløder, ikke mindst pga. det høje afgiftstryk, siger Bo Sandber, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Med tallene fra oktober er antallet af konkurser blandt handelsvirksomheder nu næsten 7 procent over niveauet fra 2011.

Kilde: Experian / Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078