23948sdkhjf

Ny formand for Landbrug & Fødevarer

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer valgte onsdag på sit delegeretmøde i Herning Martin Merrild som ny formand for primærbestyrelsen.
- Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Landbrug & Fødevarers politiske arbejde. Danmark tørster efter vækst og beskæftigelse. Vores erhverv kan levere begge dele. Det kræver velvilje fra politikerne og en samlet stemme fra fødevareerhvervet. Jeg vil som formand sikre, at Landbrug & Fødevarers politiske mål og ønsker står helt klart for både offentligheden og vores egne medlemmer, lyder det fra den nyvalgte formand, Martin Merrild.

Den nye formand pointerer, at landbrugs- og fødevareerhvervet allerede i dag, med en årlig eksport på 120 mia. kr. og beskæftigelse til 140.000 mennesker, er med til at sikre det danske velfærdssamfund.

- Jeg er ikke i tvivl om, at et stærkt innovativt og forskningsdrevet landbrugs- og fødevareerhverv vil kunne være med til at udvikle fremtidens samfund. Det gælder både fremtidens energiløsninger, men også en fortsat udvikling af vores fødevareproduktion, hvor vi gennem mange år har bevist, at vi kan øge produktionen, samtidig med at vi mindsker belastningen af miljøet, siger Martin Merrild.

Martin Merrild er 57 år, minkavler og fjerkræproducent fra Hjerm. Merrild har lang erfaring fra organisationsarbejdet i landbruget, og har tidligere været borgmester i Struer.

- Jeg vil som formand prioritere, at L&F fortsat er i tæt kontakt med både politikere og den almindelige dansker. Vi skal hele tiden tale med omverdenen om vores bidrag til fremtidens samfund. Det er forudsætningen for, at vi kan flytte holdninger – til gavn for både landbrugs- og fødevaresektoren og det danske samfund, slutter Martin Merrild.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078