23948sdkhjf

Tilbagegang i Dansk Supermarked

Nyt kvartalsregnskab viser, at supermarkedskæden i tredje kvartal af 2012 havde et overskud, der var 65 mio. kr. lavere end for samme periode sidste år.
Overskuddet for tredje kvartal 2012 er således landet på 211 mio. kr. Det mindre overskud er ifølge A.P. Møller Mærsk, der står bag Dansk Supermarked, påvirket af en lavere stigning i omsætning end forventet, lavere marginer, især i non-food-sektoren, og nedskrivninger på 94 mio. kr. Ned¬skrivningerne er primært relateret til lukning af to Føtex-¬butikker.

Omsætningen i Dansk Supermarked er imidlertid steget med fire procent sammenlignet med tredje kvartal 2011 eller 3,2 procent i lokal valuta. Det skyldtes hoved¬sagelig åbning af nye supermarkeder og en stigning i om¬sætningen af fødevareprodukter.

Det samlede beløb, der blev brugt på fødevarer i Danmark, steg med 2,2 procent, men prisinflationen steg med 4,8 procent som følge af et højere afgiftsniveau, heriblandt fedtafgiften.

Dansk Supermarkeds andel af markedet for dagligvarer steg med 0,6 procent i forhold til tredje kvartal 2011. Stigningen i omsætningen i Sverige, Tyskland og Polen var på linje med markedsvæksten, fremgår det af kvartalsregnskabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078