23948sdkhjf

Bagermestre: Flere afgifter skal fjernes

Brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark glæder sig over fedtafgiftens afskaffelsen, men ser fortsat plads til forbedringer.
Weekendens nyhed om, at fedtafgiften nu skal fjernes, modtages med glæde i brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.

Midt i glæden spores dog en vis ærgrelse over den skade, afgiften allerede må have forvoldt.

- Alle de argumenter, som politikerne nu bruger som begrundelse fra at fjerne fedtafgiften og de bebudede stigninger på sukker-afgiften, dem gav vi dem allerede inden man vedtog loven om afgiften for halvandet år siden. Vi er, selvfølgelig, glade for at afgiften nu er væk. Men vi ærgrer os over, at den blev vedtaget i det hele taget. For den har været dyr for branchen, siger formand for BKD, bagermester, Hardy Christensen.

Fjern flere afgifter
Han mener, at fedtafgiften har været en hård belastning for specialfødevareforretninger som bagerier- og konditorier.

- Mange kollegaer har værget sig ved at sætte priserne op med alle de ekstra omkostninger fedtafgiften har påført dem. For selvom afgiften har udgjort op mod 100.000 for en virksomhed som min, så har tiderne ikke været til at sætte priserne op, siger BKD-formanden.

Han opfordrer alle folketingets partier til at sætte sig sammen og se på resten af det danske afgiftssystem.

- Vi har utroligt mange unødige afgifter, som er med til at fordyre varerne for danskerne og flytter mange indkøb ud af landet. Så vores opfordring til politikerne er at fortsætte den gode tanke og fjerne ikke blot fedtafgiften, men også se på nogle af de mange andre afgifter i det danske system, siger Hardy Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125