23948sdkhjf

Importør åbner for alkoholfrit samarbejde

Der er et hul i markedet til alkoholfri drikke, mener Lars Kongerslev, der åbner op for et samarbejde gennem virksomheden Stenbjerg Import.
Der findes et stort hul i det danske marked for alkohol fri drikke, som detailbranchen ikke har formået at udfylde.

Det mener Lars Kongerslev, der som stifter af Stenbjerg Import har importeret alkoholfri rød- og hvidvin, mousserende drikke og sågar ”spiritus” fra sydlige himmelstrøg til Snedsted i Thy de seneste fem år.

Han fortæller, at især børnechampagne og de mousserende vine til vokse som eksempelvis bestselleren Lloberetta er populære produkter. Til gengæld kniber det med at bryde igennem på markedet for vin.

- Det er rigtigt nok, at alkoholfri vine smager anderledes end de vine, man måske er vant til. Men det kan man vænne sig til, og det er ikke sådan, at alle alkoholfri vine smager dårligere end vine med alkohol. Der er ikke ret mange, som er kendt med, at der findes så mange forskellige produkter. Og de såkaldte vinskribenter omtaler ikke produkterne, fordi de ikke selv drikker dem, mener Lars Kongerslev.

Kommer ingen vegne i detailbutikkerne
Han har ad flere omgange forsøgt at afsætte de alkoholfri vine til det danske detailmarked, men har hver gang løbet panden mod en mur.

- Detailkæderne synes, der er for stort et arbejde med at genbestille. De er vant til at få deres varer fra en centralleverandør, så selv om interessen er til stede, ender det med, at man ikke rigtigt kommer nogen vegne, siger Lars Kongerslev.

Han er i dag 74 år, og selv om energien stadig er der til at drive importforretningen videre, er Lars Kongerslev derfor på udkig efter en samarbejdspartner, som kan sætte fornyet skub i sagerne. Til gengæld er Lars Kongerslev klar til at bistå med råd og vejledning efter flere år i branchen.

Øl for besværligt grundet pantregler
Og de gode argumenter er også på plads.

- Der er rigtigt mange, som ville have gavn af at vide, at man kan få alkoholfri vine, spiritus og kulørte drinks. Tænk bare på ungdomsfester og studenterkørsel, hvor alkoholfri drinks kunne være et godt alternativ. Eller til receptioner, hvor det er muligt at servere velkomstdrinks uden, at folk af den grund må lade bilen stå, pointerer Lars Kongerslev.

Han har fravalgt at importere øl på grund af pantmærkereglerne, som gør det alt for kompliceret i Danmark.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078