23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for knap 400 fjernvarmeselskaber fordelt over hele landet. Af disse er ca. 50 kommunale forsyninger, der står for omkring 50 procent af fjernvarmeleverancen. De omkring 350 andre er andelsselskaber.

Dansk Fjernvarmes medlemsværker forsyner 1,7 millioner boliger med fjernvarme. Det svarer til 64 procent af befolkningen, så 3,6 millioner danskere får deres varme fra fjernvarme. 

Fjernvarmen produceres af 60 procent af grøn energi, hvoraf hele 51 procent er vedvarende energi som sol, vind, geotermi, biogas og biomasse.

Dansk Fjernvarme blev stiftet i 1957 under navnet Danske Fjernvarmeværkers Forening for at varetage fjernvarmeværkernes interesser og samtidig organisere samarbejdet værkerne imellem. Desuden varetager Dansk Fjernvarme i dag forhold til myndighederne og samarbejder med andre organisationer inden for energibranchen.

Økonomi
Dansk Fjernvarmes aktiviteter finansieres primært via medlemskontingentet, der beregnes på grundlag af det enkelte værks årlige varmesalg. Foruden kontingentbidraget har foreningen indtægtsgivende aktiviteter som eksempelvis temadage, møder, kursusaktiviteter og medlemsbladet FJERNVARMEN.

Politik
Som en naturlig følge af, at Dansk Fjernvarmes medlemsværker producerer varme til op mod to tredjedele af befolkningen, er foreningen en organisation, der fra politisk side bliver lyttet til. Dansk Fjernvarme har en god kontakt til det politiske liv på Christiansborg og sørger for at fremlægge foreningens holdning for relevante ministre og Folketingets energipolitiske udvalg og skatte- og afgiftsudvalget, når der i konkrete sager er behov for at tale fjernvarmeforbrugernes sag.

Leverandør-kompetencer

Fakta om Dansk Fjernvarme

Adresse
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding
Se på kort

Region
Danmark
Syddanmark
Kolding Kommune

Telefon: +45 76308000

Fax: +45 75528962

CVR nummer: DK55831017

P nummer: 1002040145

Ansatte: 48

Kontaktpersoner

Flemming Rasmussen
Frederik Høj Rühne
Kim Vejrup
Stilling: Kommunikationschef
Direkte telefon: +45 76308000
Lone Brodersen
Mikkel Lysgaard
Rune Birk Nielsen
Simone Mørup Kristiansen
Taja Lindby

Send til en kollega

0.141