23948sdkhjf

Termisk sprøjtning og indsmeltning

Tilbydes
Udløber
18. juli 2019

GASTOLIN CastoDyn DS 8000
Termisk sprøjtning er en proces, hvor man opvarmer emnet og sprøjter metalpulver på ønskede havarerede sliddele. Der kan blandt andet være tale om lejepasninger, snøreliv på aksler, pumpedele, geardele, aksler, glidelejer, tætninger, maskindele, ventilstænger, stempler, føringer, valser, slidskinner eller andet mekanisk udstyr.

GASTOLIN Eutalloy og CastoFuse
Termisk indsmeltning er en proces, hvor man sprøjter metalpulver på ønskede havarerede sliddele, og indsmelter med ilt og gas til en høj temperatur. Man opvarmer emnet først, derefter sprøjter man metalpulver på. Til sidst en indsmeltning af det sprøjtede materiale på emnet. Efter bearbejdningen kan der kun slibes med diamantsten. Denne metode kan bruges hvor man har enormt stor slid, som på eksempelvis ruller, medbringer, griber, skær, skinner og andet udstyr. Specielt brugbar indenfor sandgrave, grusgrave, teglværker og i landbruget.

Levetiden på de renoverede emner kan i nogle tilfælde forlænges helt op til 8 gange, da der er et meget højt karbidindhold i belægningerne.

Wolframkarbid har en hårdhed på ca. 2000 HV5 - typiske slidpartikler som for eksempel kvarts/sand har en hårdhed på ca. 1100-1400 HV5. Til sammenligning ligger hårdheden ved diverse varmebehandlinger (hærdning) typisk på 650-750 HV5. Termisk sprøjtning vil give en væsentlig højere slidbestandighed og styrke. Men det kræver en meget nøjagtig proces i forbearbejdningen samt efterbearbejdningen. I hver proces af bearbejdning vurderes der, om emnet skal drejes eller slibes på mål. Efter hvad hårdheds styrke og tolerance finish der skal ligges på.  

Fordelene ved processen er ikke kun den betydelige længere levetid, men også en meget lav friktionskoefficient, gode slidegenskaber og gode korrosionsegenskaber. Det er i de fleste tilfælde en langt bedre løsning, at købe et billigere materiale og få dette belagt med en tynd belægning, frem for at købe dyrere værktøjsstål der efterfølgende skal varmebehandles. Det er ikke kun en fordel i forhold til økonomi, men også i forhold til slidbestandighed.

Har du spørgsmål eller vil have udført termisk sprøjtning og indsmeltning kan vi kontaktes på telefon 20862640 eller via e-mail: thorben@thybotech.dk.

Hop direkte ind på vores hjemmeside og læs mere om Termisk sprøjtning og indsmeltning.

Husk vi har DØGNVAGT SERVICE. Ring på: 20862640
Udbyder
Thybotech ApS
Industrivej 12
8653 Them
Danmark

Thorben Nørskov
Telefon: +45 20862640


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.133