23948sdkhjf

Hos HJHansen er miljøet dybt forankret i vores virke

Tilbydes
Udløber
6. oktober 2022

Hvordan miljø?– vi oprettede allerede i 1994 en miljøafdeling og har været ISO-certificeret på miljø siden 1998 – i dag er vi certificeret i henhold til ISO 14001.
 
Samfundets skrot
HJHansen modtager jern- og metalskrot, herunder elektronikskrot, kabler, køleskabe og hårde hvidevarer. Det indsamlede jern- og metalskrot kontrolleres, sorteres og bearbejdes, så det kan sælges som råstof til smelteværker, der laver nye varer. Materialet skal opfylde smelteværkernes krav til renhed og kvalitet.

Miljøgodkendelser og lovgivning
Som eksempler på miljøforanstaltninger i vores produktion kan nævnes:

  • rensningsanlæg til spildevand
  • anlæg til olieopsamling (olien sendes til ekstern oparbejdning for enten genbrug eller forbrænding)
  • støvdæmpende tiltag i form af vandforstøvning
  • støjværn
  • scannere for kontrol af radioaktive materialer

Når det gælder transporten af skrottet, sørger vores transportafdeling for, at farligt gods og miljøproblematisk materiale bliver håndteret efter gældende lovgivning.

Miljøvenlig transport
Når man flytter 1 million tons skrot om året, så skal det foregå effektivt og miljøvenligt. Derfor har vi placeret de fleste af vores afdelinger tæt ved havne- og kajområder – 75 % af alle vores materialer transporteres ad søvejen. Det betyder en noget mindre miljøbelastning men også væsentligt mindre trængsel på og støj fra vejene.

Shredning og raffinering
En shredder er en stor maskine, der slår komplekse materialer i mindre stykker og sorterer jernet fra ved hjælp af en magnet.
HJHansen er en af Nordeuropas førende virksomheder inden for genvinding. Vores shredderanlæg står for mere end halvdelen af den shredderkapacitet, der findes i Danmark. Shredderen i Odense behandler ca. 150 ton i timen.

Et raffineringsanlæg sorterer det ikke-jernholdige materiale fra en shredder. Dette sker ved brug af en række forskellige teknologier.

Vi investerer løbende i ny teknologi, der kan øge graden af genvinding. I 2018 investerede vi kraftigt i et helt ny raffineringsanlæg, hvor vi har øget graden af udsortering af metaller og nyttiggørelse af mest muligt restaffald. Raffineringsanlægget sorterer op til 400 tons blandet metal, plast, glas, sten etc. om dagen. Vi fortsætter med hele tiden at udvikle på vores processer og maskineri til gavn for miljøet.
Udbyder
H.J. Hansen Recycling A/S

H.J. Hansen Recycling A/S
Havnegade 110
5000 Odense C
Danmark

Tina Dehnfjeld Sørensen
Telefon: +93131 51293131

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.125