23948sdkhjf

Fødevaresvindel

I alt DKK 3.200 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Syddanmark > Vejen Kommune
Periode(r)
9. oktober 2019

9. oktober 2019

FØDEVARESVINDEL
- Vurdering og styring af risici

Svindel med fødevarer er i stigende fokus i disse år. Der ses både fra myndigheders og forbrugeres side med stor alvor på fødevaresvindel. Vi skal kunne stole på, at fx vin, olivenolie og honning har den
kvalitet, emballagen lover.

Fødevarevirksomhederne mødes derfor af større krav til dokumentation af styringen af risikoen for fødevaresvindel.
Eurofins Steins tilbyder kursus i risikovurdering og -styring i forhold til fødevaresvindel og vigtigheden af en kritisk tilgang til råvaresourcing og styring af egne interne processer.

Kurset indeholder følgende:
• Baggrund (både historisk og lovgivningsmæssigt m.m.)
• Terminologi
• Eksempler på risici (både fra Danmark og andre lande)
• Gennemgang af SAVE-system (deltagerne får systemet med hjem på
  et USB-stick, så man kan arbejde videre med dette i eget regi)
• Eksempler på, hvor der kan findes yderligere relevant viden
• Metoder til styring af fundne svagheder
• Eksempler på analyser til bestemmelse af autenticitet
• Præsentation af Netværksgruppe om fødevaresvindel

Om SAVE-systemet:
Sårbarhedsvurderingssystem (SAVE – Screening And Vulnerability Evaluation).

Beskrivelse: Excel-baseret struktureret datasystem til vurdering af sårbarhed overfor fødevaresvindel.

Elementer: Selvdrevet, indsamlingsbeskrivelse, struktur, vurderingsværktøj, mulige afledte indsatsområder, retningslinjer for handling, dækker hele værdikæden

Undervisningsadresse

Eurofins laboratoriet A/S
Ladelundvej 85, 6600 Vejen

Send til en kollega

0.101