23948sdkhjf

Kosttilskud: Regler og sikkerhedsvurdering

I alt DKK 4.700 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Hørsholm Kommune
Periode(r)
23. september 2020

23. september 2020

På dette kursus får du overblik over, hvad der kræves for at markedsføre kosttilskud, og du får styr på begreber som ernærings- og sundhedsanprisninger samt novel foods. Du får desuden indsigt i, hvad man skal vide for at kunne lave en sikkerhedsvurdering. 

Kosttilskud er tilskud til kosten og findes i mange forskellige former: piller, kapsler, pulver m.m. Kosttilskud hører under fødevarelovgivningen. Vi gennemgår reglerne, herunder mærkning, registrering, anprisninger, anmeldelse, indhold, sikkerhed m.m. Vi kommer også ind på, hvordan man tolker og opfylder de danske regler om ”visse andre stoffer”, ekstrakter og koncentrater. På kurset får du en mappe med relevante lovtekster og vejledninger. 

Vi ser desuden nøjere på forskellen mellem lægemidler og kosttilskud samt hvad der afgør, om et kosttilskud kan blive opfattet som novel food. Endelig får du indsigt i, hvordan man laver sikkerhedsvurdering af henholdsvis enkeltstoffer, mikroorganismer og droger. Du kan dog ikke forvente, at du efter kurset selv vil kunne udføre sikkerhedsvurderinger, da dette er en ekspertopgave. 

Kurset er en blanding af teori og praktiske opgaver, der løses i grupper. Der kan efter ønske fra deltagerne stilles skarpt på særlige områder og problemstillinger.

Kursusindhold

  • Reglerne for kosttilskud
  • Reglerne for ekstrakter, koncentrater m.m.
  • Kosttilskud i forhold til lægemidler og novel foods
  • Sikkerhedsvurdering og godkendelse 

Målgruppe og forudsætninger
Kurset henvender sig til medarbejdere i virksomheder, der fremstiller, importerer eller markedsfører kosttilskud, og som ønsker en grundig indføring i lovgivningen. Kurset tager udgangspunkt i det gældende direktiv om kosttilskud samt den gældende bekendtgørelse om kosttilskud, som du bør være bekendt med.

Kurset afholdes på dansk. Dele af undervisningsmaterialet kan være på engelsk.

Kursusleder
Helle Buchardt Boyd, seniortoksikolog, cand.brom. Specialist i fødevaretoksikologi og fødevarelovgivning, herunder kosttilskud og novel foods.

Dato og sted
Onsdag den 23. september 2020
kl. 09:00 - 16:30
DHI - Agern Alle 5 - 2970 Hørsholm
 
Pris
DKK 4.700,00 ekskl. moms. 
Prisen inkluderer kursusmaterialer, relevante vejledninger og  lovtekster, frokost samt deltagerbevis.

Tilmelding
Vibeke Salmon 
Tlf.: 4516 9144

ves@dhigroup.com

Tilmeldingsfristen er senest 2 uger inden kursusdato, men hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset. 
Bemærk, at din tilmelding er bindende, når der er mindre end 3 uger til kursets afholdelse. 
Vi forbeholder os ret til at udskyde eller aflyse ved for få deltagere.

Send til en kollega

0.125