23948sdkhjf

National svejsekoordinator, modul 7 - Materialeforståelse, aluminium

Undervisningsregion
Danmark > Nordjylland > Aalborg Kommune
Periode(r)
24. november 2021

26. november 2021

Uddannelsesforløbet til national svejsekoordinator er et attraktivt tilbud til virksomheder, som fremstiller blivende bygnings- og konstruktionskomponenter i stål eller aluminium. Forløbet består af otte moduler og varer i alt 28 dage, men det er også muligt at tage modulerne som enkeltmoduler, såfremt det har interesse. 

På modul 7 får du kendskab til fysiske og mekaniske egenskaber for aluminium og dets legeringer, gruppering af aluminiumstyper, aluminiums anvendelsesområde og svejsbarhed, samt kendskab til materialecertifikater og krav til mærkning af aluminium. Endvidere får du kendskab til sammenføjningsmetoder, betydningen af heat input og afkølingshastigheder, korrosionsforhold, samt destruktiv og ikke destruktiv kontrol.

Du lærer om korrekt valg af tilsatsmaterialer ved svejsning af aluminium og dets legeringer iht. DS/EN 1011-4. Endvidere lærer du at vurdere krav til WPQR (svejseprocedureprøvning) og svejseprocedurer ud fra en kravspecifikation. Du lærer at registrere svejsedata, udfylde WPQR og udføre WPS på baggrund af WPQR, som udføres i aluminium iht. gældende standarder.

Du bliver bekendt med mulighederne for certificering af svejsere iht. DS/EN ISO 9606-2.

Modulet veksler mellem teori og praktik. Du bedes medbringe arbejdstøj og sikkerhedssko.

Undervisningsadresse

TECHCOLLEGE,
Sigrid Undsets Vej 3,
9220 Aalborg Øst

Send til en kollega

0.141