23948sdkhjf

Novel Food temadag med Fødevarestyrelsen

Undervisningsregion
Danmark > Midtjylland > Århus Kommune
Periode(r)
20. januar 2022

20. januar 2022

Udnyttelse af sidestrømme, nye forarbejdningsprocesser, import af nye spændende fødevarer fra tredje lande er alt sammen ting, der kan give udfordringer ift. novel food-reglerne.

Det øgede fokus på bæredygtig fødevareproduktion og grøn omstilling, afføder et behov for bedre udnyttelse af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien, som potentielt set kan være novel food. Samtidig sker der også en hastig udvikling indenfor oprensnings- og forarbejdningsprocesser, som også kan lede til novel food ingredienser. Dertil kommer, at det globale marked hele tiden bliver mindre og mindre forstået på den måde at import af fødevarer fra tredje lande bliver mere almindelig. Dette betyder potentielt, at man importerer en fødevare som er ”novel food”.

Læs mere på vores hjemmeside

.

Undervisningsadresse

Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C

Send til en kollega

0.172