23948sdkhjf

Sikre fødevarekontaktmaterialer

I alt DKK 5.300 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Hørsholm Kommune
Periode(r)
5. oktober 2022

5. oktober 2022

På kurset får du styr på, hvilke krav man bør stille til forskellige materialer i kontakt med fødevarer. Vi har især fokus på materialer af plast og genbrugspapir og -pap, men kommer også omkring glas, gummi, metal, lim, blæk med mere.

Du vil desuden lære at vurdere og udarbejde overensstemmelseserklæringer, så du efterfølgende kan kommunikere med testlaboratorier om, hvilke tests der er relevante, og med leverandører og kunder om de krav, der skal opfyldes.

Hvad du lærer på kurset
Fødevarekontaktmaterialer er reguleret via en række forskellige forordninger og bekendtgørelser, og materialernes sikkerhed skal være i orden. Lovgivningen omfatter både materialer i direkte kontakt med fødevarer og materialer i indirekte kontakt med fødevarer som fx paller.

På kurset får du overblik over kravene til sikkerheden af fødevarekontaktmaterialer i EU - hvad enten det drejer sig om emballage, køkken- eller produktionsudstyr. Vi kommer også et smut omkring FDA-lovgivningen i USA.

Desuden lærer du at udforme en overensstemmelseserklæring og vurdere, om erklæringen er tilstrækkelig til dit formål, herunder hvordan man skal forholde sig til leverandører og kunder uden for EU.

Endelig får du indblik i, hvordan man tester materialernes sikkerhed, hvornår man skal teste, og hvornår man med fordel kan benytte beregningsmodeller i stedet for laboratorietests.

Er det et kursus for mig?
Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder i en virksomhed, som:

  • fremstiller, anvender eller leverer rå- eller færdigvarer til materialer i kontakt med fødevarer (især emballage samt køkken- og produktionsudstyr),
  • anskaffer og anvender emballage og produktionsudstyr til fødevarer,
  • importerer fødevarer og skal sikre, at de er pakket i overensstemmelse med reglerne om fødevarekontakt.

Målgruppe
Du er enten ny inden for området eller har behov for at få genopfrisket lovgivningen.

Undervisningsadresse

DHI A/S, Agern Alle 5, 2970 Hørsholm

Send til en kollega

0.157