23948sdkhjf

Bygningsreglementets brandkrav, brandstrategi og Håndbogen

Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Hvidovre Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Siden 1. december 2004 er reglerne for brandsikring af bygninger løbende revideret. Blandt andet udkom der i juli 2010 et nyt bygningreglement, og i løbet af 2012 er både Eksempelsamling om Brandsiking af Byggeri og Håndbog om Brandsikring af Byggeri blevet revideret.

Et af kravene i det nye Bygningsreglement er stadig, at man skal udarbejde en udførlig brandteknisk dokumentation for bygningen.

Den brandtekniske dokumentation i form af en brandstrategi er en grundlæggende forudsætning for myndighedens godkendelse af byggeprojektet.

Deltagere

Forudsætning
Grundlæggende kendskab til brandtekniske begreber svarende til ”Brandteknisk basiskursus” anbefales.

Kurset henvender sig til alle, som skal forholde sig til bygningers brandsikring, eksempelvis arkitekter, entreprenører, rådgivende ingeniører, byggevareleverandører, byggesagsbehandlere og sikringsledere.

Indhold
Kursisterne vil blive undervist i, hvordan Eksempelsamling om Brandsiking af Byggeri og Håndbog om Brandsikring af byggeri kan blive benyttet som værdifulde hjælpemidler i hverdagen.

Der vil blive lagt særlig stor vægt på hvordan den samlede brandsikkerhed kan dokumenteres enten ved at følge anvisninger fra nævnte Eksempelsamling og/eller nævnte Håndbog.

Herudover vil også de funktionsbestemte brandkrav fra Bygningsreglement 2010 kap. 5 blive gennemgået.

På kurset skitseres de ”lovmæssige krav” til brandstrategien, herunder hvad og hvilke typer informationer den skal indeholde i de forskellige byggesagstyper. Hvilken rolle har myndighederne, og hvilken rolle har bygherren? Processen øves gennem en case.

Endvidere vil deltagerne skulle løse en række opgaver på kurset.

Undervisningsadresse

DBI
Jernholmen 12
2650 Hvidovre

Tel.: 36 34 90 00
Fax: 36 34 90 01


DBI - Frederikshavn
Baldersvej 9
9900 Frederikshavn

Telefon: 36 34 90 00
Fax: 98 43 43 75

Send til en kollega

0.203