23948sdkhjf

Er du byggearbejder? Sådan vælger du det rigtige arbejdstøj til efteråret

Hvis du er byggearbejder eller i en eller anden forstand beskæftiger dig med at gå rundt på byggepladser (eller andre lignende udendørs arbejdspladser), har du sandsynligvis for længst erfaret, at det er vigtigt at have det rette tøj på, så du hverken overopheder på de varmeste sommerdage eller fryser fingrene af, imens du udfører dit arbejde. Det hårde arbejde behøver jo ikke være unødigt hårdt eller ubehageligt.

Photo by Kelly (pexels.com)

Omkring efteråret bliver betingelserne særligt krævende, idet regnen og blæsten og de faldende temperaturer stiller stadigt større (og, i forhold til sommerens varme, anderledes) krav til tøjet, som både skal være varmt, yde sikkerhed, fungere som regntøj og være i en god, stærk kvalitet, så det kan holde til de tæsk, som det uvægerligt vil få i forbindelse med byggeri. Denne lille artikel kan forhåbentligt fungere som en lille guide til dit valg af arbejdstøj til efteråret og den begyndende vinter.

Find tøj med de rigtige egenskaber

Som nævnt indledningsvist bør beklædningen have en række egenskaber. Alle disse egenskaber kan du finde i arbejdstøj af høj kvalitet fra Engelbert Strauss. Engelbert Strauss er en tysk producent af solidt arbejdstøj, som kan holde til de daglige tæsk, som tøjet uundgåeligt modtager. Det er anerkendt og et af de absolut førende mærker i Europa – hvis ikke det førende.

Når du arbejder udendørs, og vejret er koldt, er det i udgangspunktet vigtigt, at du ikke fryser. Men samtidig er det enormt vigtigt at tage højde for, at man får det væsentligt varmere, når man udfører arbejde, og at temperaturen på den måde fluktuerer ganske meget i løbet af en arbejdsdag. Denne problemstilling kan du tackle på et par måder, som med fordel kan kombineres: For det første kan du med lag-på-lag påklædning hen ad vejen tilpasse din temperatur ved at tage tøj på og af alt efter behov. For det andet fås meget arbejdstøj med ventilationsegenskaber, så du ved at lyne op eller ned for strategisk placerede steder på tøjet kan regulere temperaturen uden at ændre din påklædning. Klik her, hvis du vil læse mere om valget af beklædning til firmaet.

Hvor længe holder arbejdstøj?

Holdbarheden af dit arbejdstøj afhænger i sagens natur af, hvor drøjt du bruger det, men du kan helt sikkert regne med, at det holder væsentligt længere end normalt tøj. Og hvis du reparerer/lapper de småskader, som uundgåeligt vil komme gennem længere brug på arbejdet, kan du forlænge levetiden ganske betragteligt og dermed mindske dit ressourceforbrug. Hvis du stiller spørgsmål som ”er arbejdstøjet skærefast?” og i øvrigt vælger arbejdsbeklædning, som minimerer risikoen for skader under det udendørs arbejde, vil det holde ganske længe.

Der er også ”efterår” om foråret…

Det skal slutteligt også siges, at bare fordi denne artikel omtaler tøjet som værende efterårstøj, kan det jo naturligvis stadig bruges på helt andre årstider, så længe omstændighederne (vejret) passer til det. Man oplever jo ofte vejr, som ville kunne kaldes ”efterårsvejr” om foråret og til tider også vinter og sommer. 

Send til en kollega

0.015