23948sdkhjf

Når livet slutter – få det økonomiske overblik her

At arrangere en begravelse ovenpå sorg kan være en mundfuld for alle. Mange glemmer det økonomiske aspekt af en begravelse, og de fleste ved ikke, at de kan søge økonomisk støtte. Her er det en god idé at få hjælp af en kompetent og empatisk bedemand, der kan vedligeholde det store overblik og har styr på formelle regler. Det er en svær tid for pårørende. Dertil er gennemsigtighed med sin bedemand en vigtig faktor for en gnidningsfri proces, så det sidste farvel kan blive mindeværdigt og en god begivenhed.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse?

Prisen på en begravelse varierer alt efter den afdødes ønske og de pårørendes ønsker og behov. Nogle foretrækker en stille begravelse uden blomster, mens andre ser gerne mange blomster og en smuk kiste eller urne. Den sidstnævnte koster selvfølgelige mere end hvis den afdøde ønskede askespredning over havet håndteret af de pårørende.

Det mest overskuelige vedrørende økonomien må være at vælge en prispakke. Pakkerne varierer også, men hvis du og de andre pårørende vælger den billigste pakke, så er I allerede sikret en smuk begravelse. I vil få en bedemand, der har styr på alt det juridiske. Her skal I bare koncentrere jer om, hvordan den afdøde og I gerne vil have højtideligheden skal foregå.

Begravelse

Gennemsigtighed med sin bedemand sikrer god begravelsesservice – dette gælder også priser på begravelse. Til en kirkelig begravelse kommer bedemanden på hjemmebesøg, arrangerer afskeden sammen med præsten og udfylder juridisk papirarbejde. Rustvogn og kørsel er inkluderet i prisen i alle pakker.

En borgerlig begravelse kan de pårørende vælge ilægning i kiste og kørsel til kirkegård. Her vil de pårørende bære kirken ind på gravpladsen. Det er en smuk afsked, hvis den afdøde ikke var medlem af Folkekirken, men I gerne vil have en ceremoni.

Bisættelse

En bisættelsespakke inkluderer det samme som en begravelsespakke. Den eneste forskel her er, at kisten bliver brændt før nedlægning.

Var den afdøde ikke medlem af Folkekirken, så kan I, som pårørende, vælge handling fra kapel eller sted efter ønske. Til dette er ilægning i kiste og kørsel inkluderet.

Økonomisk tilskud

Uanset alder og formue kan du søge begravelseshjælp, hvis du har boet udlagt af Skifteretten, og den afdøde havde ret til dansk sygesikring. Det har ingen betydning for begravelseshjælp, om den afdøde har valgt enten begravelse eller bisættelse.

Du skal søge begravelseshjælp digitalt. De fleste bedemænd tilbyder at søge på dine vegne. I sidstnævnte tilfælde vil bedemanden bede dig om at underskrive en fuldmagt. Her vil begravelseshjælpen typisk blive udbetalt til bedemanden.

Er pengene små, så kan begravelseshjælp være en stor hjælp til de pårørende. Her får I et større økonomisk råderum, der realiserer den type af begravelse den afdøde og de pårørende ønsker.

Send til en kollega

0.031