23948sdkhjf

Vil du fremleje et lokale i din virksomhed? Dette skal indgå i lejekontrakten

Der er mange ting, du skal overveje, når du fremlejer et lokale i din virksomhed. For det første skal du sørge for at have en gyldig lejekontrakt, som indeholder alle de relevante vilkår og betingelser for lejeren. I denne lejekontrakt er der mange ting at være opmærksom på, og du kan læse meget mere om de ting i denne artikel.

Sådan laver du en tidsbegrænset lejekontrakt til dit virksomhedslokale

En tidsbegrænset lejekontrakt er en kontrakt, der løber over en fastsat periode. Fremlejekontrakten giver lejer adgang til at bruge virksomhedslokalet i den aftalte periode, og udlejer forpligter sig ikke til at forlænge kontrakten efter dens udløb. Der er mange elementer, der skal indgå i en tidsbegrænset lejekontrakt, og disse kan du få vejledning til gennem LegalHero, der kan skræddersy en fremlejekontrakt til din situation.

En tidsbegrænset fremlejekontrakt kan have mange fordele for både udlejer og lejer. For udlejer er det en god mulighed for at teste om lejen er interessant nok, inden der indgås en langvarig kontrakt. Det giver også mulighed for at prøve flere forskellige lejere af, hvis man har et ledigt lokale. For lejer er det ofte en billigere mulighed end at indgå i en almindelig lejekontrakt, da der ikke er de samme forpligtelser forbundet med det. Det giver også mulighed for hurtigere at skifte lokale, hvis man finder ud af at det ikke passer til ens behov eller ønsker.

Hvornår må man fremleje et lokale?

Hvis man fremlejer et lokale, skal man være opmærksom på, at der er nogle regler for, hvornår man må udleje erhvervslokaler. Det kommer blandt andet an på, om du eller din virksomhed ejer de lokaler, I ønsker at fremleje. Lejer I lokalet fra en fremlejer, vil der som udgangspunkt ikke være særlige regler, der afholder jer fra at fremleje lokalet, men det skal gøres med godkendelse fra udlejer. Ejer I selv lokalet har I fuld råderet over fremleje - og så er det egentlig bare en fremlejer og en kontrakt, I har behov for. Husk dog, at I som udlejere har ansvar for vedligeholdelse, og at lokalet skal være i god stand, når det overtages.

Hvad skal der indgå i en tidsbegrænset lejekontrakt?

Inden der indgås en tidsbegrænset fremlejekontrakt, er det vigtigt at have styr på følgende:

- Hvor lang tid skal kontrakten vare?
- Hvilken type lokale skal der fremlejes?
- Hvilket beløb skal der betales i husleje?
- Er der andre ydelser forbundet med lokalet (f.eks. el og vand)?
- Er der krav for, hvad lokalet må anvendes til?
- Skal der betales depositum, og hvad skal der til for, at depositum tilbagebetales? 
- Hvordan håndteres eventuelle skader på ejendommen? 

Dette kan udfyldes let hos LegalHero.

Send til en kollega

0.047