23948sdkhjf

Få styr på faldstammerenovering

Har du nogensinde tænkt over, hvad du smider i toilettet eller håndvasken? Der er mange ting, som vi smider ned i vores afløb uden egentligt at tænke yderligere over det. Det bliver problematisk, hvis faldstammen er blevet tilstoppet grundet manglende vedligeholdelse, og i disse tilfælde kan det være nødvendigt at udskifte den. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan faldstammer fungerer, og hvorfor det er bedre at renovere dem end at udskifte dem.

Hvad er en faldstamme?

En faldstamme er et lodret afløbsrør, der transporterer spildevand fra din håndvask, toilet, vaskemaskine og bad. Den sørger for, at vandet løber ud som det skal og findes som regel i boliger med flere etager eller lejlighedskomplekser. Faldstammen er forbundet til kloaksystemet, og det er derfor vigtigt, at den ikke er stoppet til på nogen måde, så alt fungerer, som det skal. En tilstopning kan resultere i opstuvninger af spildevand i lejlighederne i bygningen.

Skal faldstammen renoveres eller udskiftes?

Faldstammens tilstand er meget afgørende for valget mellem udskiftning og renovering. Hvis faldstammen er tæt på at falde fra hinanden ved rengøring, da er det en indikator for, at den altid skal udskiftes. Ved mindre utætheder kan der derimod benyttes en renoveringsmetode, der forebygger mod en udskiftning af faldstammen i fremtiden. En af renoveringsmetoderne er brug af strømpeforing for at rense selve røret. Denne strømpe agerer som en ekstra beskyttelse for indersiden af røret og er en effektiv tilføjelse til faldstammen, da den faktisk fungerer som et splinternyt rør. Med god rengøring og renovering af faldstammen kan den have en levetid på op til 50-60 år.  

Hvad kan du selv gøre?

Alle i et lejlighedskompleks har ansvaret på at lækage og tilstopninger ikke sker. Det er vigtigt at tænke over, hvad du smider i toilettet, så du undgår tilstoppelse af faldstammen. Ting som bleer, vatpinde og tamponer skal holdes langt væk fra toilettet og madrester, fedt og olie skal holdes langt væk fra håndvasken. Det vigtigste tip er dog at vedligeholde løbende og regelmæssigt i stedet for først at gøre det, når uheldet allerede er sket. 

Find den rigtige samarbejdspartner

Selvom du er god til at vedligeholde din faldstamme, så kan det stadig være nødvendigt at den enten skal relines eller renses professionelt. Greenpipe A/S en glimrende samarbejdspartner, der er eksperter i arbejdet med faldstammer. Deres relining renser faldstammen, så den bliver så god som ny igen. De kalder deres arbejde for ‘dobbelt kvalitetskontrol’, hvor processen løbende bliver kontrolleret af operatøren, men også af kvalitetschefen, så du er sikret den bedste rensning og oplevelse.   

Send til en kollega

0.047